De geboorte van Troppo Bello

Het was nogal vallen en weer opstaan de laatste tijd. De laatste jaren om eerlijk te zijn maar de afgelopen maanden waren een crescendo van kommer en kwel met her en der een lichtpuntje in de vorm van steun en liefde van mijn nieuwe lief. Gezondheid ronduit zorgelijk, geen energie, geen huis, geen geld. De bodem dus. Waar je je tegen af kunt zetten. En dat lukte me niet. Ik had geen houvast. Behalve voornoemd lief en mijn kinderen en wat vrienden. Daar lief een nieuwkomer was in mijn leven viel hij met zijn eigenwijze neus in mijn shit. En ik ben zelf nogal eigenwijs en sta niet bekend om mijn tact dus ook dat was een gevecht af en toe. Nog. Dat zal wel zo blijven en dat is niet erg.

Nu zijn er twee zaken, we hebben het over zaken en niet over andere liefhebberijen, die mijn passie hebben. Schrijven natuurlijk. Ik kan dat. De andere is kleding en alles wat daarbij hoort. Ook daar ben ik goed in. Ik zeg het zo het is. Al vanaf mijn studententijd maak ik er een sport van de meest gave omhulsels voor mijn lijf te vinden. Van de leukste en duurste merken en dit alles gescoord in het zogenaamde pre-owned circuit. Zoals dat heet met een chic woord. Tweedehands dus. Niets maar dan ook niets wat in mijn inmiddels door lief gebouwde inloopkast is zomaar uit de winkel. En geloof me, die kast is likkebaardend vol.

Lief kwam daar achter toen hij hielp mijn kleding in te pakken uit mijn voorlaatste behuizing. Zijn broek, die hij toen even aan had, viel van zijn goddelijke lichaam. “Dit is een godsvermogen mens!” Welnee knul. Gewoon de oogst van een goed oog en een speurende wipneus.

Het is een zakelijk tiepje, die knul. En hij kwam al snel met het idee dat ik iets met die gave, want zonder overdrijven is het dat best, te doen. Troppo Bello was geboren. Kleding te mooi om weg te gooien. Te mooi om geen tweede leven te gunnen. Hij ging aan de slag met een website en al doende popten er nog allerlei ideeën op. Die tot in de perfectie uitgevoerd moesten worden want zo zit hij in elkaar.

Inmiddels heb ik een heel fijne collectie bij elkaar gesprokkeld. Goed te combineren ook. Zo fijn dat ik alles zelf zou willen houden en dat is dan meteen mijn insteek. Vrouwen die niet doorsnee zijn zullen lichtelijk opgewonden raken. Dames die houden van een tikkie sjeu en een beetje seks en toch klasse gaan vast uit hun plaat. Ik ga al dat lekkers aanbieden op beurzen en markten en dit tegen een prijsje waar je geen buil aan kunt vallen. Onder de noemer: ‘my choice, your style’. Precies de juiste mix van vintage en hedendaagse klasse heb ik inmiddels gevonden en bied ik aan.

Dit alles is natuurlijk ook nog eens hartstikke maatschappelijk verantwoord en staat recht tegenover de weggooi maatschappij waarin we leven. Dat is meegenomen en vind ik belangrijk. Is belangrijk. Zo valt alles eindelijk op zijn plaats in mijn leven.

Broek: vintage

Top: Nicowa

Tas: Chanel

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *