Ik ben kaal geboren en het zag er altijd naar uit dat ik nooit in het bezit zou komen van noemenswaardig haar. En geloof me, daar heeft mijn creatieve en kundige kapster Bernadette van Ammers van Ber4Hair in de loop der decennia alles aan gedaan. Extensions, hele matten, korte pittige kapsels, speciale verfjes, geen verfjes, föhnen en fluffen. Alles. Tot zelfs ooit zo’n permanent die er niet uitziet als een permanent aan toe. Ik veranderde in Gordon in zijn jonge jaren maar werd er geen haartje beter van.

Natuurlijk word ik grijs. De hoop was dat dat grijs van een stevige soort zou zijn. Maar mijn haar bleef een zielig bosje en ik ben inmiddels stevig aan het blonderen geslagen. Omdat witblond, ook wel pornoblond genaamd, hip is en omdat ik blond ben en dat graag wil blijven. Blonderen wordt je haar niet beter van. Of voller. Of mooier. Hoe je het ook wendt of keert, bij blonderen beschadigt de structuur van het haar, het verliest de veerkracht, de glans en de natuurlijke slag.

Nu wil het geval dat Bernadette, altijd bezig met niet alleen knippen en verven maar vooral met de kwaliteit van het haar, zelf grijs werd en dat juist weer wel wilde. Want ook dat is hip en ze kan het hebben. Ze gaat daar ver in, die kwaliteit. Er zijn gevallen bekend dat ze gewoon niet deed wat haar klant vroeg. Qua kleuren. Ter geruststelling: die dames zijn nog steeds verknocht aan haar, na wat gesputter. Maar goed, Ber is ook wel eens eigenwijs en wilde dus grijs. Dat werd ze en het staat geweldig maar ze kwam er achter dat nu ook haar eens soepel vallende kapsel veranderde in een ongestructureerd matje. Haar eer te na dus.

Na een lange en intensieve speurtocht, als ze zich ergens in vastbijt dan doet ze dat goed, ontdekte ze OXILOCK. Oxilock plasma herstelt de gebroken zwavelbruggen van het haar. Deze haarverbindingen worden beschadigd door agressieve chemische behandelingen. Oxilock zorgt dat de zwavelbruggen weer recht tegenover elkaar staan, terug in de originele staat. Het resultaat is gezond, glanzend en sterker haar.

Aldus de folder. En we zijn best sceptisch, Bernadette en ik. Hoewel zij het bij haar zelf deed en zelfs bij haar vriend en het resultaat was, laten we het maar gewoon zeggen, best spectaculair. Dus ik ging vol goede moed in de haar kappersstoel zitten. Met mijn stuk geblondeerde haar. Een paar uur later ging ik de deur uit met haar. Ik bedoel met echt haar dat lekker aanvoelde, soepel viel, de kleur was zelfs mooier en er zat een beetje slag in op wonderbaarlijke wijze. De mevrouw die na mij aan de beurt was had ook geen goed haar en wilde geverfd worden. Ook dit proces volgde ik. Bernadette deed weer iets met dat Oxilock. Het lijkt er op dat er inderdaad een transformatie mogelijk is, qua haar dan. Laten we zeggen dat het afspraakje dat ik later die dag had, op een terras aan het water terwijl er een windje stond, geslaagd was. Mijn haar waaide luchtigjes van hot naar her en toen de meneer het zorgzaam uit mijn ogen streek kon hij niet meer van me afblijven.

 

1 thought on “Ber4Hair een haartje beter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *