De zomer is voorbij en de kleine rokjes mogen weer in de kast. Natuurlijk besluit deze meid dan dat het ideale moment om sportief te worden nu is. Nu zullen sommige misschien wel weten dat sportief niet echt in mijn woordenboek staat. Terwijl mijn broeder bodybuilder is geweest en judokampioen en waarschijnlijk vergeet ik nog zes andere sporten. Waaronder de derde helft van de sport waar de uitdrukking ‘druk een punt’ gewoon serieus bedoeld is. Verder heeft mijn vader elke maand een nieuwe sportieve hobby.
Ik vrees echter dat ik de sportiviteit van mijn moeder heb geërfd, wiens eerste en laatste gedachte bij het woord sportschool is: ‘Wat moet ik áán? Punt.

Maar goed, de hele zomer in elk water gesprongen dat in de buurt was en niet te blauw zag dus waarom ging ik niet zwemmen? Zo gezegd, zo gedaan. Met frisse tegenzin sta ik nog voordat de wekker gaat naast mijn bed en bedenk ik welk badpak sportief doch sexy is en hoe woest aantrekkelijk de badmeester wel niet zal zijn. Eenmaal op de fiets besef ik dat ik misschien meer indruk maak op de badmeester met wat watervaste mascara, maar helaas is het dan al te laat. Zenuwachtig zet ik mijn fiets op slot en loop ik het zwembad binnen.

Ik zie het meteen, dit is het leefgebied van de oude mensen. Waar in de sportschool het leven wordt bepaald door extreem gespierde mannen en strakke billenbroekjes wordt het decor hier gevormd door 70+ en redelijk zure gezichten. Mijn glimlach verdwijnt zodra ik met samengeknepen ogen word aangekeken door een bejaarde dame.

War has begun.

Bij het eerste zwembad waar ik in wil springen word ik weggestuurd, “Mevrouw, dit is het body vitaal zwembad, u moet denk ik in het andere bad zijn”. Auw, ondanks dat ik 30 ben en hijg als ik een trap oploop vind ik mijzelf redelijk vitaal, maar blijkbaar denken ze daar in het zwembad anders over. Bijna onzichtbaar loop ik naar het andere bad waar ik door de vrouwen boos en fanatiek aangekeken word en de gemiddelde man te druk bezig is met zijn zwembril goed zetten om deze jonge godin te zien.

Na 15 baantjes weet ik het zeker, ik word nooit sportief.

©Charlotte Dubbeld

1 thought on “Bodyvitaal in het leefgebied van oude mensen ©Charlotte Dubbeld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *