Chinese gebruiksaanwijzing ~ IngeborgBaumann.com

Ik kan flirten, uitdagen, trouw zijn, verliefd zijn en oeverloos aandacht vragen. Mijn gebruiksaanwijzing is makkelijk dus. Gewoon lief zijn en een beetje van me houden, me praktische raad geven als ik weer eens doordraaf en minimaal dertig keer per dag zeggen dat ik lief, leuk en lekker ben en dat je nooit of te nimmer meer een ander zult begeren. Ik wil dat eventueel op schrift stellen voor de hardleerse mannen uit mijn verleden, heden en toekomst. In het Nederlands.

Hoe ik mijn houding moet bepalen tegenover mannen is me, ook na twintig jaar huwelijk en talloze andere relatie-achtige verwikkelingen een raadsel. Sommige gebruiksaanwijzingen zijn onleesbaar want vol spelfouten, andere zijn gewoon in het Chinees. Moet eerlijk zeggen dat ik zelden de moeite neem ook maar te kijken of er regels zijn, ik doe maar wat.

Tot dat er een heerschap opdook, via een vage site natuurlijk en op een kwetsbaar momentje, die totaal mijn type niet leek. Maar wel even een paar vingers legde op onbetreden plekken. Figuurlijk dan, ik ben een keurig meisje. De man der mannen. Volkomen verdorven, totaal gestoord, in alles het tegenovergestelde van mij en onnoemelijk lief. En godvergeten moeilijk om mee om te gaan. Ondoenlijk zelfs. Toch zijn we, op onze manier en met pauzes met hoogoplopende ruzies en ook onderduiken van zijn kant, al ruim een half jaar vriendjes.

Hij heeft er voor geleerd om met vrouwen om te gaan en is verder gekomen dat hoofdstuk 1. Verder heeft hij een neus voor wat vrouwen willen. Ik haat hem daarom. Als hij een klusje doet, buiten zijn beroep, en er is toch een vrouw bij betrokken kun je er vergif op innemen dat die dame hem ook appt om goedemorgen te wensen, elke fucking dag, en misschien ook wel als ze lichamelijke aandacht nodig heeft. Ik haat dat. Ik haat hem daarom. Ik kan die vrouw met blote handen wurgen. Ik ben een jaloers kreng.

Zijn gebruiksaanwijzing is nooit geschreven. Maar als alle dames beloven hem niet te gebruiken, dat wordt hij namelijk zelf vaak genoeg, zal ik proberen een paar regels te geven.

  1. Als je hem om aandacht vraagt krijg je het niet.
  2. Als je hem om seks vraagt krijg je het niet.
  3. Als je hulpbehoevend bent in zeg spijkers in de muur slaan doet hij dat. Soms.
  4. Nooit boos zijn als hij een afspraak niet nakomt. Dan kun je aan de gang blijven.
  5. Proberen hem te geloven hoe ongelooflijk hij ook klinkt.
  6. Jaloers maken helpt niet. Op geen enkele wijze. Jaloers zijn is nutteloos.
  7. Niet gek staan te kijken als je dagen niets van hem hoort.
  8. Niet opkijken als hij een dag lang appt maar te ‘druk’ is om langs te komen. Ik woon niet in Groningen.
  9. Proberen seks en liefde streng gescheiden te houden. Dat doet hij ook. Ik persoonlijk kan dat niet.
  10. Hou je parelketting om.

 

Laatste tip: blijf met je poten van hem af. Ik vermoord je met liefde. Ik heb hem lief namelijk, de man der mannen. En dat weet die klootzak.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *