De hormonen van een vrouw: Ik trek dat niet hoor ~ IngeborgBaumann.com

“Ik zeg het maar zo het is maar ik ga het niet trekken, dat weet ik zeker. We weten het pas een paar dagen maar ze is nu al zo veranderd. Het is een topwijf hoor, daar ben ik eerlijk in. Maar jezuschristus wat veranderen die vrouwen. En om de drie zinnen hoor ik: ‘ ik heb zo’n last van die hormonen’. Wat nou hormonen, daar kun je toch niet alles aan ophangen. Ik heb ook elke dag een paar keer een stijve lul. Vraag ik toch ook niet of ze daar wat aan kan doen. Dat hebben mannen gewoon. Toch ouwe? Eerst al zes keer zo’n test doen. Weet je wat die staafjes kosten? Een keer lijkt me genoeg, ja is ja en nee is nee. Daar ben ik maar duidelijk in. En ik had het al lang gezien. Als je als vrouw zijnde je broek binnen een week niet meer dicht krijgt is er wat aan de hand. Ja toch? Ik weet niet of ik dit tot oktober vol ga houden hoor. Wat een gezeik meteen, ik doe nou helemaal niets meer goed. Ik doe mijn best en ik zorg voor alles en ik werk zowat dubbele diensten en ik ben wat je leest op internet begripvol en zo maar ik heb mijn grenzen. Ja toch?

Ze was best stabiel hoor, zeg maar. Nou ja, elke maand wel een paar keer een dingetje of gezeik of zo maar het is een vrouw hè. Die hebben dat. Toch ouwe, daar weet jij alles van met je twee wijven om je heen. En dan dat gezoek de godganse dag op die telefoon of alles wel klopt. Nou begint ze weer te piepen dat het bij haar maag dikker wordt in plaats van in de buurt van haar kutje. Waar het zeg maar in kwam en weer uit moet komen. In oktober. Dat snapt ze toch wel, dat zo’n kind eerst van alles opzij moet drukken om een beetje te groeien? Plus dat ze nu al vreet voor een stuk of zes. Er is geen houden aan. En geen seks he, nu al niet. Dat ga ik dus niet volhouden. Dat humeur en die hormonen en geen seks.

Ik hoop wel dat het een zoon wordt. En dan een echte, dat hij ook houdt van auto’s en motoren en zo. Niet zo’n watje of zo’n halve homo. Ik ga het echt met de paplepel ingeven hoor. Dat zeggen ze toch? Dat je dat moet doen? Meteen zo’n jongen er op wijzen dat het een vent is. Weet je wel. En dan, nog zo’n meid in huis dat ga ik niet trekken, ik heb nou al geen leven. Ik zit van de narigheid geeneens tv te kijken ’s avonds maar te gamen. Nee, dan moet je je voorstellen dat er twee wijven over de afstandsbediening gaan. Wat zei jij? Heb je gelazer met je boekhouder? Moet ik er even langs gaan om zijn kop te verbouwen? Want dat doe ik hoor gab. Wel lekker juist even, kan ik mijn agressie even kwijt. Ik ga het dus niet trekken, nog al die maanden anders.’’

Op de bank zit een grote blonde jongen met een petje op en de kat op schoot. Apetrots. Vast te bedenken welke kleur de babykamer moet worden. Zit geen kwaad bij, het is een lieverd. Hij wordt vader. Dat is alles.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *