Hoewel de man der mannen al geruime tijd zo goed als exit is, had hij wel gelijk daar waar het de aantrekkelijkheid en het te plegen onderhoud van vrouwen betreft. Ik deel zijn basis wijsheden, verder komt zo’n man niet, dan ook graag nogmaals. Want zelfs in deze elementaire zaken schieten wij vrouwen regelmatig te kort. En ik kan het weten want ik begeef me inmiddels dagelijks in een verzamelplaats van dames die het kunnen weten.  

Er was een tijd dat ik dacht dat ik en die man, in alles tegengesteld behalve dat we allebei verschrikkelijk lekker zijn, een soort Yin Yang modus zouden kunnen bereiken. Dat is te veel gevraagd. In die eerste tijd zocht ik natuurlijk als een wezenloze naar informatie over hem. Want dat doe je dan als ietwat gewonde vrouw. Had ik beter niet kunnen doen want de verzameling dames op zijn Facebook loog er niet om. In alle soorten, maten, mate van intelligente uitstraling, mate van ontkleed zijn en in soms ronduit belachelijke poses – denk hierbij aan een geriatrisch blondje gedrapeerd over een limousine- staarden ze me aan. Al die types. Ik ben daar inmiddels overheen. Ik weet nu wel wat mannen aantrekkelijk vinden, buiten de clichés om.

Maar wat vinden mannen woestonaantrekkelijk in vrouwen? Lieve schatten van onzeker voortploeterende dames, het is zo makkelijk. Het is zo voor de hand liggend dat het weer bijna lachwekkend is. Het is namelijk precies hetzelfde wat ons doet walgen en het libido, als al niet eerder verdwenen, doet dalen.

Op nummer 1 met stip staat lichaamsgeur. Meuren uit welke lichaamsopening dan ook wordt ervaren als bijzonder afstotend. En behalve aan de man der mannen heb ik de vraag ook voorgelegd aan leukste man van de wereld, Bas. Mijn zoon die voldoet aan iedere vorm van mannelijkheid, behalve hufterigheid. Dus poetsen, poedelen en spuiten ladies. Zo vaak mogelijk graag en geen gat overslaan.

Op nummer 2 staat grof taalgebruik. In het openbaar dan he? We weten allemaal dat op andere plekken dat wel wordt gewaardeerd. Zoonlief knapt in dit verband ook af op rare accentjes en plat praten maar die is opgegroeid in een omgeving waar dat niet voor komt en kent alleen ‘druk een punt knul’ op kakkineuze toon uitgesproken als accent. Hoewel hij het ook goed doet in het motorcircuit. Maar hij heeft dan ook het aanpassingsvermogen van zijn moeder die vloeiend elk gewenst jargon in welke taal dan ook spreekt. Behalve Gronings, daar houdt het op.

Scheten, ruften, boeren, kruiskrabben of anderszins lichamelijke ongemakken in het openbaar verlichten vinden mannen niet fijn. Gruwelijk zelfs. Wij ook maar dat is de insteek van dit manifest. En met openbaar wordt bedoeld: in de aanwezigheid van anderen, eigen vent incluis. Toiletdeuren dienen ook altijd gesloten te blijven, zelfs na 20 jaar samenzijn. In geval van ziekte of hulpbehoevendheid kan een uitzondering worden gemaakt. Maar dat heet liefde en zorgzaamheid en wordt hier buiten beschouwing gelaten.

Wat kleding betreft kan ik kort zijn. Pantykousjes, huidkleurig ondergoed, rare gezondheidsschoenen en je kleden als een 18 jarige als je die leeftijd reeds decennia gepasseerd bent, wordt ervaren als lustdodend door mannen. Net zoals wij witte onderbroeken en sokken, hoog opgetrokken ouwe mannen jeans en polo’s met opstaande kraagjes aanstootgevend vinden. Maar dat spreekt eigenlijk voor zich.

Overmatig drankgebruik en het roken van zware shag vinden zowel de man der mannen als de leukste man van de wereld, beiden dus representatief voor de species, bijzonder onvrouwelijk. Evenals oksel- en beenhaar. Hier zit enige discrepantie in de overeenkomst tussen de beleving van mannen en vrouwen. Ik persoonlijk namelijk heb niets met een kale borst. Hetgeen maar goed is anders was de discussie gesloten. En kunnen discussiëren zonder in oeverloos gelul te verzanden is iets wat beide geslachten als woestaantrekkelijk ervaren. Zie boven.

1 thought on “De man spreekt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *