Locatie: ergens in een dorpje in Noord-Holland. Huiskamer met daarin drie mensen die alle drie in een verschillend stadium van verhuizen zitten dus het is er een klerenzooi. Er branden wel kaarsjes.

Personages: 1. Man der mannen, nadere omschrijving overbodig en het goddelijke benaderend. In mijn ogen. 2. Vrouw met wie hij ruim 20 jaar zijn leven heeft gedeeld, door dik en dun en in goede en – zeer- slechte tijden. 3. Ik.

Tijd: 19.34. Ik probeer dwars door een programma waarin aandacht verslaafde mensen onder dekbedden zogenaamd onzichtbaar aan het neuken zijn heen te lezen. Personage 1 en 2 kijken daar wel naar, het schijnt een soort van ideale samenleving te zijn maar ik neuk liever ten eerste niet op TV en ten tweede niet onder de dekens. Dat heb ik lang genoeg gedaan.

,,Inge, nog even. Wat wil hij onder hartig broodbeleg?’’

Pardon? Verward kijk ik op uit mijn boek. Uiterst serieus en een tikkeltje bezorgd kijkt vrouw me aan. ,,Wat wil hij op zijn brood als er iets hartigs op zit en de hagelslag, was die puur of melk?’’
Ik probeer me te herinneren wat ze me gisteren vertelde en antwoord: ,,euh, boter en het is melkchocolade en dan ook met boter?’’ 1 vraag goed en 1 vraag fout. Dat is me verdomme mijn eer te na. Ik worstel me onder de hond vandaan en probeer een enigszins intellectuele pose aan te nemen. Moeilijk, ik heb tijgersloffen aan, cadeautje van hem, en dan verzandt iedere houding tot een dommig uitziend blondje met tijgersloffen.

Goed. Volgende vraag. Wederom draaiend om voedsel want dat is nogal een issue bij haar. Lust hij nou wel of geen karbonade, hoe zit het met macaroni en hoeveel klontjes suiker moeten er in zijn thee. Och lieve hemel. Ik weet net hoe, waar, wanneer en waarom hij seks wil hebben. In principe. Ik weet net de afmeting van zijn piemel. Want daar draait het om. Dat doet er toe. Hoe moet ik me dan in christusnaam herinneren of hij karbonade lust?

Dat lust hij dus niet en hij is ook niet gek op draadjesvlees, blijkt. Mihoen wel en bami dan weet niet. Of zo. Als hij thuiskomt en hij zegt: ,,hallo prinsesje, hoe was je dag’’, dan heeft hij het tegen de hond. Is de volgende zin: ,,hey schat, lig je lekker warm?’’ Dan is dat tegen de poes. Hij is verslaafd aan drop, zoete, en zit dus regelmatig op het toilet. Heel vaak. Dat je dat ook ruikt. En aan limonade gazeuse in smerige chemische kleuren. En hij heeft ook sloffen aan. Tot zover het beeld van deze gedoodverfde testosteronbom. Waar heel wat meneren jaloers op zijn en in de verdediging schieten als ik het over de man der mannen heb. Hij voldoet verder wel aan het beeld hoor. Dit zijn slechts randverschijnselen. En oh ja, hij houdt van winkelen.

Ik vind het allemaal nogal wat. Zij ook. Ze ziet hem graag gelukkig en tevreden. Ik ook. Dus nemen we nog een keer de lijst door. Het is namelijk zo dat een dezer dagen de officiële overdracht zal plaatsvinden. Dan zal hij het met mij moeten doen. Letterlijk en figuurlijk. ,,Wat gebruikte je ook alweer als wasverzachter opdat hij geen uitslag krijgt?’’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *