Claimshulp.nl komt tot een goede deal

Ook bij schades die zo klaar als een klontje lijken komt het helaas vaak voor dat de verzekering de schade afwijst. En daar sta je dan. Claimshulp.nl helpt bij het claimen van een verzekeringsuitkering waar gewoon recht op is. Roelof Radstaake is schadecoach, weet de weg, spreekt duidelijke taal en is altijd op zoek naar de waarheid. Claimshulp.nl verhaalt uw schade, verricht (contra-)expertises en adviseert over juridische kwesties. Zoals ook in deze waargebeurde zaak, waarbij de verzekeraar de diefstal schade van een bijzondere auto afwijst op onterechte gronden.

CLAUSULES

Ronald is autoliefhebber en in het bezit van een unieke gerestaureerde Jaguar. In eerste instantie was deze wagen voor € 40.000,– verzekerd maar na taxatie werd het verzekerde bedrag verhoogd naar € 57.000,–. De verzekeringspolis vermeldt een aantal clausules. Ten eerste dat de auto voorzien moet zijn van een gecertificeerd klasse 3 alarm. De Jaguar heeft een fabrieksalarm dat gelijk staat aan klasse 3, maar dit is niet gecertificeerd. In de polis staat echter letterlijk dat dit akkoord is. Ten tweede heeft de verzekeringspolis een clausule dat als het voertuig zich in of nabij een bepaalde straat in Haarlem bevindt, de auto gestald moet worden. Logisch voor zo’n unieke wagen en er wordt altijd voldaan aan die clausule.

DIEFSTAL JAGUAR

Op een dag is Ronald tot laat aan het werk in zijn bedrijf nabij Aalsmeer. Omdat hij en zijn vrouw die avond nog ergens naar toe moeten komt zijn vrouw hem uit Aalsmeer ophalen met haar eigen auto. De Jaguar wordt achter de loods geparkeerd, niet zichtbaar vanaf de openbare weg. De loods ligt op een bedrijventerrein en is omringd door woonhuizen en kassen. Overdag is het daar een en al bedrijvigheid. De schok als Ronald na een paar dagen weer naar zijn bedrijf gaat en ziet dat zijn geliefde auto er niet meer staat is dan ook enorm. Het is een schrale troost maar hij denkt toch: ,,Ik ben goed verzekerd dus financieel gezien zal de schade meevallen.’’ Niets is minder waar.

AFWIJZING SCHADE

De verzekeraar wijst tot Ronalds verbazing en vooral onbegrip de schade af. En wel op de volgende gronden: de wagen is niet voorzien van een gecertificeerd klasse 3 alarm, Ronald heeft de Jaguar op een verlaten terrein achtergelaten en de auto had moeten worden gestald. Snapt u het nog? Ronald en ook zijn verzekeringsadviseur in ieder geval niet meer.
De verzekeringsadviseur legt de zaak voor aan Claimshulp.nl. Roelof Radstaake handelt als volgt: ,,Ik ben in overleg gegaan met de schadeafdeling van de verzekeraar met het vriendelijke verzoek hun standpunt te herzien. Het alarm was namelijk wél gelijkwaardig met een klasse 3 alarm, het terrein was absoluut niet verlaten en de verplichting tot stalling was alleen in Haarlem.’’ Duidelijk.

DIRECTIEKLACHT

Zo duidelijk vindt de schadeafdeling het niet en verzekeraar blijft bij haar standpunt. Claimshulp.nl krijgt het verzoek een formele directieklacht in te dienen. Deze term vraagt om verduidelijking. Roelof legt uit: ,, In de polisvoorwaarden staat dat als je het niet met het standpunt van verzekeraar eens bent, je een klacht aan de directie moet richten. Dit is verplicht wil je daarna naar de rechter of het Kifid (klachteninstituut financiële dienstverlening) gaan. Je moet verzekeraar in staat stellen de fout recht te zetten. ’’ Claimshulp.nl realiseert zich heel goed dat een rechtszaak geld en heel veel tijd kost en Ronald staat open voor een schikking, dus een akkoord tussen hem en verzekeraar zónder tussenkomst van een rechter.

WAKKER

Door de acties van Claimshulp.nl wordt verzekeraar echter wel wakker geschud, ze staan niet sterk. Meteen toegeven doen ze nu ook weer niet maar ze beginnen te schermen met termen als coulance (ik ben het niet verplicht maar omdat ik zo aardig ben etc) en sans prejudice (er kunnen verder geen rechten aan worden verleend). Claimshulp.nl blijft bij haar standpunt dat er gewoon betaald moet worden, onder welke noemer dan ook. Het overleg, lees ‘handjeklap’, gaat beginnen. Roelof: ,,Het begint bij € 15.000,00 en via € 25.000,00, € 30.000,00 en € 32.500,00 belanden we uiteindelijk bij € 40.000,00. Dit bedrag is voor Ronald voldoende om acceptabel te zijn en van een dure rechtszaak af te zien. De deal wordt gesloten en Ronald is blij dat hij alsnog zijn geld krijgt. Jammer wel van de auto, die is bijna onvervangbaar.

Claimshulp.nl helpt bij verzekerings- en juridische zaken. Duidelijk en op een eerlijke manier met het afwegen van de kosten en baten. Hulp nodig bij het verhalen van een schade? Neem contact op.

Eerder gepubliceerd op Claimshulp.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *