Maandagavond rond uitbuiktijd via persoonlijk berichtje op Twitter. ,,Stuur me een foto van je naakte bovenkant. Met die ketting om.’’ Was getekend: Marcus Dominicus. Ik nog denken dat het een apostel was of iemand als de bij insiders welbekende Aartsengel. En dit commando was nog maar een van velen. Van diverse kanten, buiten de in uniform plus onderscheidingen gestoken veteranen van wie ik dagelijks vriendschapsverzoeken krijg om. Want die krijgt ieder redelijk ogende dame.

Uiteraard ben ik nieuwsgierig genoeg om me af te vragen hoe zo’n dommerd daar bij komt, dat ik dat zou willen. Maar daar liet hij zich niet over uit. Gewoon dat hij het ‘wist’, dat ik dat zou willen dus. Ik kwam er niet uit en maakte me best wel zorgen want wat je privé hobby ook is, macrameeën, theezakjes vouwen of aan een bed gekluisterd zijn, je wilt dat graag privé houden. Ook op Twitter.

Tot er een lichtje ging branden. Precies een week geleden kon ik niet meer in mijn email komen. En dus ook niet meer op mijn sociale media accounts. Dat was al eens vaker gebeurd en toen kreeg iedere mailrelatie een schrijven van mij dat ik vast zat in Birmingham zonder geld en of iedereen maar wat geld wilde overmaken. Dit epistel was opgesteld in gebroken Nederlands zodat op een enkele dyslectische kennis na iedereen wel door had dat deze smeekbede niet van mij kwam. En samen met een ICT-er heb ik toen, na uren puzzelen en klooien, alles weer kunnen herstellen.  Blijkbaar ben ik uiterst interessant want het was duidelijk dat mijn account weer was gehackt. Dit keer ietsje minder professioneel. Dacht ik. Het herstellen duurde minder lang of ik krijg er handigheid in, dat kan ook. Er was geen blijvende schade aangericht. Dacht ik.

Dacht ik. Want waar in hel en verdoemenis naam kwamen dan die amateuristisch geuite dominante bevelen vandaan? Ik was gisteren weer eens aan het soosjowen op Twitter, na een paar weken van obligaat hartjes sturen en soms delen. Want vergeten wil je ook niet worden. Staat er verdikkie in mijn omschrijving dat ik, buiten blogger, copywriter, bittersweet, Depp addict, survives by sarcasm, sadly single, slightly neurotic, ook ‘ submissive’ ben. En een bitch in business.

Ik kan alleen maar tot de conclusie komen dat de hacker me kent. Wat het allemaal nogal eng maakt. Dat het er nogal inhakt. Want wat er ook waar van zou zijn, mijn motto is en blijft dat ‘alles is zo het is en niets is wat het lijkt’, wie zou me zo willen profileren? Wie is er überhaupt zo met mij bezig dat hij, een zij kan het niet zijn want dat hacken is hartstikke moeilijk, al dat gedoe aangaat? En waarom?

Het is een raadsel. Ik heb alles veranderd inmiddels. Niet meer doen dommie, er zijn andere manieren om me er onder te krijgen. Daar is trouwens meer voor nodig dat een computer handigheidje.

1 thought on “Dat hackt er lekker in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *