De man der mannen heeft zijn haar ‘Like Jezus wore it. Halleluia I adore it’. Jongere lezers zullen bij deze afhaken tenzij ze echt hip zijn en dus de ’70 ties revival door hebben en weten waar deze quote vandaan komt. Ik bedoel dus niet zo’n debiele hipsterknot met gecultiveerde baard. Die zijn namelijk leip, die mannen, en absoluut niet geil. Ik heb het over zijn lange haar. Op goede dagen loshangend en anders in een staart. Onweerstaanbaar. Ook al schemert er af en toe wat grijs doorheen en maakt hij het doucheputje nooit schoon zodat ik daar hele kluiten zwarte haren uit moet vissen. Maar dat doe ik met liefde.

Haar is nogal een kwestie hier. Terwijl ik het niet heb in noemenswaardige hoeveelheden en lengte, nooit gehad ook. In goede tijden wilde ik me nogal eens te buiten gaan aan extensions of zelfs hele matten tussen mijn eigen schamele pruikje. Eerste werd een beetje lastig want je eigen haar wordt daar niet beter van en op een dag was er weinig of niets over om die extensions in te lijmen. En zo’n mat is en blijft heel erg zichtbaar nep. Plus dat ik het raar vind dat je overdag een weelderige bos hebt en dan ‘ s nachts het hele zootje op het nachtkastje deponeert, nog net niet naast je kustgebit bakje.

Wat ook meetelt is dat ik het aloude gezegde: ‘van achter lyceum en van voren museum’, absoluut onderschrijf. Nu niet denken dat ik een kort pittig kapsel heb want dat is het ook weer niet. Kort wel. Pittig niet. Denk eerder aan uitgerangeerde stewardess. Met beschaafde oorknopjes. Dit op de gewone dagen en als ik uitpak en er enorm veel tijd in steek dan is het soort van strak naar achteren met een kuifje waar ik erg mijn best op moet doen en dan moet het ook nog eens niet waaien, regenen of überhaupt een weertype zijn. Moet eerlijk bekennen dat ik er nooit mee heb gezeten. Ik heb wel wat anders aan mijn hoofd.

Ik ben wel op haar gaan letten. Zijn driehonderdzevenentachtig vriendinnen op Facebook hebben namelijk allemaal haar. Veel en lang en al dan niet echt uit hun hoofd groeiend of van natuurlijk haar. Zeg maar. Ik kan me daar natuurlijk niet mee vergelijken want dan word ik gek. Ik kan vanaf nu een paar jaar niet naar de kapper gaan maar dan nog. Ik kan een pruik aanschaffen maar dan zit je weer met ’s nachts, wind, regen, hitte en afzakken op mensonterende momenten. Ik moet er allemaal niet aan denken. Maar opschieten doet het allemaal niet. In de tijd dat ik hier woon heb ik het ‘laten groeien’. Ik kan nu een staartje maken van een halve centimeter en het hangt in mijn ogen zodat ik mijn leesbril als haarband gebruik. Ook niet erg opwindend. Ik laat hem dus maar voorop lopen als we in openbare gelegenheden als de buurtsuper zijn. Kan ik de dames met een kort pittig kapsel naar hem zien staren. En hem zien flirten met dames met haar. En lekker bedenken dat ik zijn hond mag uitlaten en zijn troep mag opruimen. Haar of niet.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *