Hoe vrouwen denken ~ IngeborgBaumann.com

Mannen hebben het er over. Heel vaak volgens mij ook nog. In de kroeg, op het werk en op verjaardagen. Ik heb het nu dus over borsten en billen en misschien, maar dat weet ik niet zeker eigenlijk, andere vrouwelijke delen. Ze kijken, vergelijken en beoordelen. Veroordelen waarschijnlijk ook her en der. Maar hoe zit dat met vrouwen?

Ik kan met de hand op het hart zeggen dat ik het persoonlijk nooit over de maat van een lid heb. Met andere vrouwen dan. Met mannen wel want dat willen ze graag, dat je hun piemel de beste vindt. Dus zeg je dat dan af en toe als de gelegenheid daar is. Mannen sturen zelfs ongevraagd foto’s van hun geslachtdeel op daartoe niet in het leven geroepen media. Die ik persoonlijk dan even ongeïnteresseerd bekijk want het ligt er ten eerste maar aan wat er aan vast zit en ten tweede wat ze er mee doen. Ik heb zelfs even een dingetje gehad met een meneer die er niets opzienbarends mee klaar speelde en dat was toch nog best een leuke tijd. In bed dan want voor de rest deugde hij voor de hond zijn kont niet.

Maar het is nooit een issue in gesprekjes met vriendinnen. Zo van: ,,Hoe ziet die van jouw vent er uit of hoeveel centimeter lang en breed is hij?’’ Terwijl er mannen zijn die echt een mening hebben over pakweg tepels of schaamlippen. Ik heb het nooit over eikels in de letterlijke zin van het woord. Figuurlijk wel vaak.

Terwijl seks best wel een onderwerp is hoor, onder vrouwen. Op mijn leeftijd dan meer het gebrek daar aan. Mijn vriendinnen zitten in tegenstelling tot mij allemaal hartstikke lang en breed in een relatie en voelen zich nogal schuldig dat ze hun mannen niet genoeg ‘verwennen’. Wat ik ook weer een eigenaardige opmerking vind want volgens mij dient er wederzijds en over en weer verwend te worden. Op deze manier klinkt het meer als een wekelijkse onderhoudsbeurt voor de lieve vrede en dat je daarna een dagje de baas bent over de afstandsbediening van de televisie of dat de schuur eindelijk wordt opgeruimd. Maar dit alles heeft echt waar niets te maken met de afmeting van de pik van de man.

Je hebt volgens mij ook geen mooie of lelijke. Ze zijn krom of recht, groot of klein en dat is het dan. Maakt verder niet veel uit lijkt me. Het is wat het is. We hebben het hier niet over extremiteiten die onder of boven een gezonde schaal liggen natuurlijk. Ken ook geen geval dat die mannen er een operatie tegenaan gooien. Misschien dat er wat gêne is onder de douche na het voetballen maar da’s onderling, daar hebben vrouwen geen boodschap aan. En we hebben het ook even niet over porno waarbij dames gillend een enorm geval naar binnen werken in wat voor opening dan ook. We hebben het gewoon over doorsnee. Dus lieverds, maak je niet druk over je piemel. Maak je liever druk over wat je er mee doet en ruim die schuur nou eens op. Wij vinden je leuk hoor, eikel en al.

 

Hoe mannen over vrouwen denken schreef Gabriël van Eekelen in
‘Mannen kijken naar tieten’  op www.hoemannendenken.nl

En Fritz de Roo wil ook nog wat zeggen over Tietuh: http://www.hoemannendenken.nl/2015/10/21/tieten-reloaded/

 

4 thoughts on “Hoe vrouwen denken

 1. Zo leer ik ook nog eens wat. Je ontkomt, als schrijfster, natuurlijk niet aan enige algemeenheden maar het is beslist leerzaam om te ontdekken hoe enkelen van het vrouwelijke geslacht denken over het mannelijke deel van de natie. Ik hou het er maar op dat in één van de vele uitzonderingen ben. Hoewel…… die schuur blijft toch een dingetje.

  1. Beste Peter Gortworst. Ik ga natuurlijk verder niet in op je naam. Mag ik wel weten waar je een uitzondering in bent? Gewoon voor het archief?
   Ik heb overigens geen schuur maar woon in een garage. Die behoeft wel wat geklus. Maar daar ik de afstandbediening nooit met iemand hoef te delen komt dat er niet van. Ingeborg

 2. jah t zijn allemaal dezelfde eikels.
  op een gegeven moment weet je dat wel.

  noemenswaardig, nee. nooit.
  dat denken ze zelf alleen.
  en ze blijven dat denken.
  maar geen vrouw denkt er zo aan

  je denkt er ook niet aan, je denkt aan de afwas of zo, en waarom je weer kan gaan dweilen omdat die hufter zn schoenen niet uittrekt.
  als er een is die er tussenuit springt dan wordt dat nog wel door een hele dronken vrouw hees “veel haar” in je oor gefluisterd, eens in het decennium, maar dan houdt het echt op en het leidt alleen tot hoon en afgrijzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *