Sinterklaas en zijn negerknechtjes zijn nog ver weg dus heeft ons volk van stoere Germanen en alles wat daar later bij kwam aan manmoedige bevolkingsgroepen een ander wereldschokkend onderwerp gevonden waarbij een mening op zijn plaats zou zijn. Kroonprinses Amalia gaat viraal. Deze knappe en goedgebouwde telg van een beeldschone en redelijk in gewicht jo-jo-ende dame en een rossige sportieve Hollander met op zijn 50ste  nog lekkere appelwangetjes zou te dik zijn. Er wordt zelfs gesproken over obesitas.

Tegelijkertijd vliegen filmpjes over internet waarin de begrijpelijke zorg om pestende en postende pubers wordt uitgesproken. Gepest worden op cruciale leeftijd, zo weten velen met mij, kan twee kanten opgaan. Je keihard opstellen en er op beuken of je terugtrekken in depressie. In beide gevallen tekent (cyber) pesten je voor het leven.

Even reëel fijne mensen. Hoe vaak lig jij niet in de clinch met je 13- jarige, aan het begin van de pubertijd staande, telg? Kun jij ze uit hun holletje trekken en hun hoodie afrukken teneinde naar de verjaardag van pakweg oma te gaan? Krijg jij ze mee naar de ‘gezellige’ etentjes bij vrienden? Wordt niet zelfs stiekem elke vakantie een klein beetje bedorven omdat puber totaal ongeïnteresseerd zit te gamen met 30 graden boven nul? En hoe vaak krijg je niet een snauw als je je eigen kind in het openbaar een knuffel geeft?

Deze puber, dit meisje dat tevoren echt niet heeft bedacht dat ze prinses wilde zijn en al helemaal niet om een dag lang aan den volke getoond te worden, gaat wel gewoon mee. Lacht en schudt handen. Doet een dansje, terwijl die van jou niet eens op een klassenavond uit haar of zijn plaat durft te gaan. Heel misschien met een paar shotjes of pilletjes wel, dat weet ik niet. Trekt zich niet terug als paps haar voor het oog van duizenden mensen even lief vastpakt. Poseert gewillig voor selfies terwijl zij het moet doen met het oude mobieltje van de koning. Staat in de schaduw van haar flamboyante moeder en iedere dochter weet hoe moeilijk dat is. Onder het oog van haar vast ook aan de tv geplakte vriendjes en vriendinnetjes doet ze dat wel allemaal. En ik denk niet dat haar zakgeld daarvoor verhoogd wordt want zo zitten papa en mama niet in elkaar.

Nog even over haar vermeende ‘dik’ zijn. Dat is ze dus niet. En ik kan het weten. Ik was op die leeftijd ook zo en die vormen bleven gelukkig. Gewoon een Hollandse vrouw in aanmaak met tieten en een kont. Stevige benen die de weelde kunnen dragen daaronder en lekkere wangen waar ik hoop veel in geknepen wordt door lieve jongens en haar ouders.

We zijn een klein volk. We willen wat te zeggen hebben in deze wereld. Zullen we ons dan eens groots opstellen in plaats van dat kleinzielige geleuter? Voor onze kinderen bijvoorbeeld?

Noot aan Amalia: Lieverd, als je dit leest weet dan dat je je geen moer aan moet trekken van het volk wat eens het jouwe zal zijn. Een volk dat niet voor tirannen zwicht maar zich wel laat leiden door geblondeerde kortzichtige oetlullen heeft niets over jou te zeggen. Jij straks wel over hen. Wees maar lief voor ze, ze zijn een beetje dom.

 

134 thoughts on “Waar een klein volk nog kleiner in kan zijn

    1. Lijkt er wel op he? Overigens heb ik niets tegen Geert, wel dat Nederland zich zo laat beïnvloeden door zijn opvattingen. Dus eigenlijk heb ik iets tegen zijn niet-nadenkende volgers. Ik weet dat dat niet voor iedere Wilders aanhanger geld.

     groet,
     Ingeborg

   1. Helemaal mee eens!
    Dat eeuwige gezeur van de mensen.

    “Wat jij niet wil dat jou geschiedt,
    Doe dat ook een ander niet!

    Lieve Amalia, ik wens jou en je zusjes een onbezorgde jeugd toe bij jullie lieve ouders,grootouders en verdere familie!

    Een oma uit het volk.

 1. Prachtig verwoord! Mijn complimenten. Dat zelfs volwassenen het niet kunnen laten om te cyberpesten, gaat mijn pet te boven. Als zij het goede voorbeeld al niet kunnen geven, hoe kunnen ze het dan aan hun kinderen uitleggen? Ik deel jouw blog graag.

   1. Geweldig stuk kan zo boos en verdrietig worden van de medemens die zo nodig negatief moeten zijn over de geweldige Prinsessen die er toch maar gezellig bij zijn ik heb genoten dank je wel Ingeborg voor dit geweldige bericht zozeer mee eens

 2. Ik heb er alleen in de verre verte achteraf iets van meegekregen. Kijk geen tv en het koninklijk huis volg ik niet. Maar ‘de gemiddelde Nederlander’ kennende zal die inderdaad weer flink losgegaan zijn. Zoals het blijkbaar bij alles en nog wat zijn stompzinnige mening moet verkondigen. Triest eigenlijk.
  Mooi stuk heb je erover geschreven. Ik ben het met je eens: we zijn een klein volk. Een klotevolk zou ik zelf misschien zeggen.

   1. Een heel goed stuk wat je hebt geschreven, je doet het alleen een beetje tenniet door op het einde zelf ook even de cyberbully te spelen. Je hoeft het niet eens te zijn met die geblondeerde man, maar hou dan wel de eer aan jezelf. Just my two cents.
    Maar voor de rest een heel goed verwoord stuk tekst.

  1. En onder welke categorie plaats jij jezelf Mies? Een gemiddelde Nederlandser? Of een klote Nederlander? Of sta jij hier helemaal boven omdat je geen TV kijkt! Achteraf iets meekrijgen en toch een uitgesproken mening hebben over de rest van de mensen. Stoer hoor!!

   1. Loes, je hebt het blijkbaar niet begrepen. Ook zonder meer informatie kan je hier een mening over hebben. Het past gewoon niet. Mensen die hier aan meedoen missen de innerlijke beschaving die Nederlanders ook kenmerkt. Laten we dus juist wel een mening hebben.

   2. Ik hobbel nu eenmaal altijd wat achter de feiten aan. Ik krijg het later allemaal via internet mee. Ik lees veel en vel daarna mijn oordeel. Daar heb ik geen tv voor nodig (vind ik dan hè) en ik kan me best een prima beeld vormen wat er heeft plaatsgevonden. Ik ben gewoon een rustige Nederlander die niet snapt dat anderen afgezeken, geschoffeerd, gekleineerd of gepest worden.

 3. Hoera voor jou, ik snap er echt niks van. Wat is er mis met die meisje? Ik ken haar niet dus een oordeel kan ik niet geven. En laat dat kind lekker zijn wie ze is. Ze heeft het al moeilijk genoeg als kroonprinses.

 4. Ik werd er enorm verdrietig van. Vorig jaar was het ook al zo. En nu weer. Ik zag drie prachtige meiden met verdomd veel lef die tussen alle protocollen door nog heerlijk spontaan waren. En zichzelf. En daar is niks mis mee.

 5. Ik ben 69 jaar, en mijn hele leven een fan van ons koningshuis.
  Ik ben dus niet objectief, maar je moet toch wel een hersenloze lafbek zijn, om iemand in de grond te trappen die zich niet kan, en mag verdedigen.

  1. Eigenlijk moet je medelijden hebben met deze mensen omdat ze klaarblijkelijk zo’n laag zelfbeeld hebben dat ze zich pas groot en sterk voelen als ze een klein kind afzeiken. Wat zul je dan een beroerd leven hebben.

 6. Wat een onsamenhangend, slecht geschreven stuk. Wat wil deze persoon nou; zeggen dat je mensen niet mag beledigen door ze zelf te beledigen? En dan de samenhang; eerst gaat het over het eventueel te dik zijn van Amalia, vervolgens over pesten en de gevolgen hiervan, nog even over de lasten van het opvoeden van pubers en nergens wordt een conclusie getrokken. Make up your mind! Een dergelijk beschouwend essay (wat het doel is neem ik aan) behoort op zijn minst een begin, midden en een einde met een conclusie te hebben. En het meest idiote is misschien wel de zin: “Heel misschien met een paar shotjes of pilletjes wel, dat weet ik niet”. Wtf? Wat doet die zin daar? Ik snap dat mensen ontdaan zijn door gemene opmerkingen aan het adres van een kind maar, nogmaals, dit stuk is nietszeggend en slecht geschreven.

  1. Wat vreselijk vervelend dat je niets toe te voegen hebt behalve dan weer die negatieve afzeikerige Nederlandse klanken!

   1. Als mensen dergelijke stukken op social media gaan delen om hun punt te maken mogen we er allemaal wat van vinden. Of mag dat alleen als je iets heel goed vindt?

   1. De schrijfster moet ook zeker niet ophouden met schrijven. Maar lijn aanbrengen in een dergelijk stuk maakt het wel veel sterker.

  2. You either do not live in Holland or your writing skills are also atrocious!! If you want to respond to something then please use the language it is written in. Don’t try to act smart to put in a few English words or sentences here and there. It just looks stupid and it shows you have a “woorden gebrek” in your native language. Yes I am Dutch but live in Canada already for 40 years. And the original writer from this piece You did a fantastic Job. It is people like Jasper who make the dutch population stink!!!

   1. I don’t know what rubbed you the wrong way but telling me in English to respond in Dutch seems rather contradictory, don’t you think? Besides, as long as we are being smart-asses here, it’s ‘I have lived in Canada for 40 years already’. But what do I know, right?

  3. Jammer dat je de essentie van dit stuk niet begrijpt, misschien nog een paar keer lezen en hopen dat het kwartje valt. Geeft het je voldoening om tekst van mensen af te zeiken of is het onmacht dat je het niet begrijpt? Je laatste zin geeft al het antwoord. Ps; waar kunnen we van jou een stukje lezen en beoordelen op opbouw en niet op inhoud?

   1. Natuurijk begrijp ik de essentie; we mogen kinderen niet beledigen op basis van hun uiterlijk. Die open-deur-conclusie trek je al uit de eerste alinea en het feit dat heel Nederland het hier over heeft. Dat betekent niet dat het een onlogisch, onsamenhangend geschreven essay is met meerdere losse eindjes.

    1. Lees je laatste alinea eens goed na,daaruit blijkt dat je jezelf tegenspreekt. De zoveelste taalkundige fout die je maakt en dan het lef hebben om een ander zijn verhaal af te zeiken. Jij mag je mening ventileren zoals iedereen dat mag maar zet er dan wel bij dat het om “jou” mening gaat en jou mening geen vaststaand feit is.
     Hou je reacties beter op de inhoud, lijkt mij beter.

     1. Sjongejonge wat een zielig gedoe. Ik heb nergens commentaar gehad op spelling maar over opbouw. Spelling heb ik niet eens echt bekeken en vind ik eerlijk gezegd veel minder boeiend. By the way, ik vind de schrijfster verreweg het meest normaal reageren van iedereen hier. Echt, niet te filmen die reacties, alleen omdat je de opbouw slecht vindt. Zo sneu! Ik ben wel klaar met reageren. Ik wens Ingeborg veel succes verder. Je open mind gaat je nog ver brengen!

  4. Ongelooflijk, en daar gaan we weer. Toch weer commentaar. Als er maar iemand is die een mening heeft, is er altijd wel een ander die deze mening linksom of rechtsom de grond in zal duwen (al is het niet qua onderwerp, dan toch desnoods door aanvallen op taal, grammatica, zinsopbouw, logisch gevolg van een mening of wat dan ook). Prachtig hoor, toch weer in geslaagd, dat afzeiken. Chappeau.

  5. Helemaal mee eens Jasper. En deze zin deed mijn wenkbrauw ook wel wat omhoog gaan: “En ik denk niet dat haar zakgeld daarvoor verhoogd wordt want zo zitten papa en mama niet in elkaar.” nee natuurlijk niet. Die zakken met geld als ze straks gaat studeren (belachelijk hoog bedrag) komen uit de belastingkist, die het Nederlandse volk steeds maar weer onderdanig blijft vullen. Dus als iemand het recht heeft kritiek op de “koninklijke” familie (blijft grappig) te hebben, is het wel het Nederlandse volk wel. daar waar andere dochters soms helemaal niet kunnen studeren, omdat er gewoonweg geen geld voor is, of hun studie afronden en met een torenhoge schuld hun volwassen leven beginnen. Even realistisch blijven is wel op zijn plaats…

  6. Moet je opeens een leraar nederlands zijn om je reactie te geven op iets wat men door en door slecht vind?
   Het gaat om een groter geheel dan dat.
   Kritisch zijn is prima, maar laat mensen in hun waarde!

 7. Echt vreselijk die trollen op internet, wat bezield je om zo’n meisje te beledigen. Ik denk aan haar ouders die waarschijnlijk ook die pijn voelen, maar er niet op mogen reageren. Ze doet het fantastisch en straks lacht ze al die stoere anonieme onderdanen uit. Amalia Rules!!

  1. Ja, tieten en een kont. Zo noemen mensen die lichaamsdelen gewoon. Dat jij daar te preuts voor bent, is niet het probleem van de schrijfster.

  1. Ah, is dat wie ze bedoeld. Ik vroeg het me al af. De zin: “Een volk dat niet voor tirannen zwicht maar zich wel laat leiden door geblondeerde kortzichtige oetlullen heeft niets over jou te zeggen” raakt kant nog wal; Wilders regeert helemaal niet en is nou de conclusie dat we voor tirannen moeten zwichten? Vaag.

   1. Jasper, ik pretendeer absoluut niet dat ik, hoewel al jaren tekstschrijver, mijn zinnen dusdanig formulier dat iedereen ze kan snappen. Moet wel zeggen dat je de enige bent, van de ruim 10.000 unieke klicks, die valt over bepaalde termen en de ‘vaagheid’ of het niet hebben van kop noch staart van dit schrijfsel.

    1. Nou, ik vind t ook een vrij onbegrijpelijk stuk. Ben het helemaal eens met de verontwaardiging mbt de comments op Amalia, maar er worden dingen bij gehaald die kant noch wal raken. Ook tekstueel en qua interpunctie niet sterk. Gemiste kans.

    2. Niks van aantrekken, Jasper valt graag op of voelt zich persoonlijk aangevallen. Wie de schoen past trekken hem aan

   2. Geweldig, iemand die kritiek heeft op het Nederlands van de schrijfster, de opbouw van haar ‘betoog’, kan zelf niet zonder grammaticale fouten schrijven. “Ah, is dat wie ze bedoeld.” Kijk dat doet me nu pijn aan mijn ogen. Jasper, wat is het onderwerp? Juist ze. Dus ….. ze bedoelt.

    1. Reageren op een geschreven stuk is iets anders dan een zelf een essay bouwen. Dat ik in mijn comments niet op elke punt of komma of halve zinnen maak zegt niks over het geschreven stuk. Bovendien pretendeer ik niet Neerlandicus te zijn.

   3. En dan schrijf je dus gewoon “…wat ze bedoelD” Petje af voor je kennis van de Nederlandse taal, hoor!

    1. Hahaha. Ja dom van mij. Ik maak wel vaker fouten hoor. Zegt nog steeds niks over de opbouw van het stuk.

 8. Niemand heeft het over enorm bedrag die gespendeerd wordt op deze dag en ook niet over wat zij krijgt. Een tijdje geleden was er discussie over 1.2 miljoen studiebeurs die op haar rekening komt. Ik vind dit wel schandalig. Is dit een participatiemaatschappij, is iedereen gelijk? Vraag ik me af!!!

  1. Dit heeft niets te maken met de discussie dat een meisje van 13 wordt afgezeken. En ik denk zo maar dat ze niet vraagt om al dat geld. dat is iets waar deze regering over gaat.

   1. Mooi sutk! Een fjine raectie op relustaat van hadnlenen door emelenten in een vlok die veelal uit onnukde, angst, jaroelsie en de darng om eigen onmervogen te bekkeden zich met conummicatie skills van een shciumbekken njiplaard met onfedungeerde megnignen bepawent. Geen idee hebbend wat het voor een adner kan indouhen (wel voor hun zlef orevigens). Als je klein bent moet je scheeuwren om geoorhd te werdon…. Fatnatsisch dat dit ook meteen bljikt uit veel van de raecties over stjil, obpuow en adnere afliedende zekan. Ga varool door met dit soort bechirten Inbegorg Bannaum. Neem het ze neit kalwijk want odnaks dat ze ieder om eigen reden niet meteen kunnen berijgpen waar het echt om gaat maak je ook bij hen om een of adrene reden idnurk adners hadden ze niet gegeareerd. Een mnes kna niet opzelletijk vegreten dus blijft het egrnes hangen…. 😉 En voor Amlaia: leive mied, luitser naar het avdies van tante Inbegorg!
    En laat nu de raecties op mijn stjil, obpuow, zonegaamde oknudne en verkatpe racleme maar komen…. Greot, René van Zijp (die maar wel even met de letters in de traditionele volgorde)

  1. dan zeg ik dat ook ja, want per saldo gaat het helemaal nergens over! Men maakt zich druk om futiliteiten en gaat voorbij aan belangrijke zaken. Ook Simons. En diegenen die haar bedreigen zien helemaal niet meer wat er aan de hand is.

   1. Dat zeg je ook als de kinderen van een PVV of tegenwoordig FvD bedreigt worden omdat papa en mama er andere democratische gedachten op na houden?

  2. Sylvana Simons.
   Was dat niet die vrouw die in een dagelijks programma heel lang de racismeshow kon opvoeren en betaald van belastinggeld het hele volk wegzetten als slechte mensen omdat ze in Zwarte Piet geen kwaad zien?

 9. Als Belg zal ik eens wat zeggen,jullie hebben een prachtig gezin en lieve mensen in jullie koningshuis….
  Wou dat het bij ons ook zo open en goedlachse mensen waren..
  En Amelia je bent een prachtig meisje,en ze hebben er hier een heel mooie tekst van gemaakt

 10. Mooi stukje. Jammer dat de betreffende oetlullen dit toch niet lezen. Die zijn te druk bezig met het bedenken van andere onbenullige, nergens-over-gaande bs.

 11. Ik ben geen groot fan van het Konkngshuis, maar Het lijkt mij ook belachelijk dat mensen oordelen over het gewicht en uiterlijk van onze prinses. Maar ik zou wel graag weten wie dat zegt / zeggen voor ik besluit of het de moeite waard is daarop te reageren, en of het nodig is dat op deze manier te doen. Dat kan ik helaas niet uit dit stuk opmaken.

 12. Mooi geschreven! En al het commentaar… waar men zich al niet druk over maakt! Amalia is een prachtige meid, mag menigeen jaloers op zijn!

 13. Wilders heeft misschien niets met deze zaak te maken, maar ik zie toch een verband, namelijk dat een flink aantal Wilders aanhangers, tegenstanders van Sylvana en tegenstanders van gekleurde en/of witte Pieten nu heeft meegedaan aan het bekritiseren van het uiterlijk van een meisje van dertien.
  Controleer maar op Twitter.
  Maar wellicht hebben aanhangers van het politieke midden of wat sommigen ‘linkse kerk’ of ‘wegkijkers’ noemen ook meegedaan, al lijkt het me sterk en kan ik daar geen bewijzen van vinden.

  1. Ik ben ook een Wilders stemmer, tegen Sylvana Simons en ik hou graag de zwarte piet. Maar om nou iedereen die net als mij denkt allemaal over 1 kam te scheren dat gaat me iets te ver. Ik zal nooit of te nimmer een tiener/puber pesten omdat hij/zij te dik zou zijn en al helemaal niet Amalia. Zij is goed zoals ze is, hebben we dat toen Willem-Alexander die leeftijd had er toen ook zo over lopen zaniken?? Nee, want toen was dat dus dood normaal.

   1. Ik heb nergens geschreven dat alle Wilders stemmers Amalia hebben gepest of dat zij allemaal ‘zo’ zouden zijn. Het zou wat moois worden….
    Maar het valt wel op dat een aantal twitteraars, mensen die mij en/of anderen vanwege bepaalde standpunten regelmatig wegkijker noemen en dan meestal met ‘smerige’ of ‘vuile’ ervoor, nu vindt dat Amalia niet voldoet. En dat dan op hun gebruikelijke manier bekendmaken.

  2. Het is maar wat je “wil” zien en hoe je het interpreteert! Wat Sylvana Simons betreft zijn het haar standpunten die ook mij tegen de borst stuiten en niet de kleur al zou jij dat gezien je laatste reactie graag horen.

 14. Ik ben Belg, dus ik heb helemaal niets met het Nederlandse koningshuis. Toen ik toevallig enige beelden opving in ons avondjournaal van Koningsdag, zag ik voor het eerst prinses Amalia verschijnen. Mijn eerste reactie … mag je gerust vragen aan mijn vrouwke … Amai, die Willem-Alexander mag ook gerust beginnen werken aan een mijnenveld op z’n oprit, zo’n mooi meisje!
  Meningen verschillen, en de mijne mag ook gezegd zijn. Gewoon jezelf blijven Amalia. ?

 15. Ik had al iets geschreven over een ander stuk op FB, hoe klein en bekrompen we zijn en hoe gauw we weer een mening over anderen hebben. Als we maar iets te zeiken hebben, en heel graag over anderen, zijn er altijd weer veel die haantje de voorste zijn.
  Ik vindt dat je dit (weer) prachtig verwoord hebt en ik hoop dat Amalia het zeker leest.
  Dank dat je het klotevolkje op deze manier de les leest!
  Ga er vooral mee door, er valt nog een hoop te leren!!

 16. WAUW wat waanzinnig goed verwoord ik sta vierkant achter dit verhaal .
  Als er weer ergens ter wereld een gepeste puber zelfmoord pleegt roepen volwassenen dat kinderen echt gemeen zijn onder elkaar .
  En nu zeiken volwassenen over het gewicht van dit prachtige meisje hebben ze niets beter te doen nee dus.
  Amalia is gewoon een Hollandse gezonde jonge dame in de top van puberteit .
  En dan inderdaad ook nog 1 die zich niet schaamt om mee te doen met alles wat er van haar verlangd word op koningsdag. ..petje af voor haar ik ken vele pubers en heel veel volwassenen die haar dit niet na doen .
  Dus aan al diegene die commentaar hebben op onze toekomstige koningin. ..
  Kijk eerst eens naar je zelf voor dat je een kind van 13 gaat afzeiken in de media!

 17. Wat jammer dat internet dit met mensen doet. Wat ? Reageren op de manier van schrijven van een stuk. Zeker in dit geval gaat het om de inhoud . Ieder heeft zijn eigen manier van schrijven. Heb daar ook respect voor.
  Mensen bekritiseren is zo makkelijk via internet.
  Alsjeblieft mensen ! Lees de essentie van dit verhaal en dan kan je aangeven….. mee eens of niet. Maar stop toch eens met kritiek.
  Het lijkt Facebook wel 🙁

  Ingeborg Baumann, ik las het verhaal met herkenning als ouder, als juf en als persoon die vind…. laat ieder in zijn waarde !

 18. Amalia is niet meer dan een super gezonde Hollandse meid!! De gezemel tegenwoordig.. we zijn zo verzadigd in dit land dat we iets moeten afzeiken…. Nee hoor Amalia!! Blijf alsjeblieft zoals je bent! Super!!

 19. En dat alle pubers een voorbeeld aan haar nemen. Maar, nog belangrijker, misschien moeten hedendaagse ouders een beetje meer gaan opvoeden i.p.v. altijd maar in de overlegcultuur blijven hangen.

 20. Mogen ook lieve meisjes in haar wangetjes knijpen? Dat hoop ik toch wel, mocht Amalia dat liever hebben….

 21. Dank Ingeborg voor je heerlijk geschreven waarheid!
  Dat iedereen die in het viraal gaan alles heeft gedeeld of geliked zich maar kapot mag schamen.
  Naast dat we moeten fact-checken moeten wij dit soort shit ook niet meer hypen!

 22. Wat betreft Amalia ben ik het helemaal met u eens. Laat mensen in hun waarde. Zo makkelijk om iemand neer te halen.
  Dat gezegd hebbende, vind ik het ook geen klasse hebben om een link te leggen tussen cyberpesten, voorstanders zwarte piet en PVV aanhangers. Pesten komt voor bij alle lagen van de bevolking. Jammer!

 23. “Een volk dat niet voor tirannen zwicht maar zich wel laat leiden door geblondeerde kortzichtige oetlullen” zo’n mening mag dan wel, maar andere mening vallen in de categorie ‘klein’? leuke poging dit artikel, maar eerst even goed nadenken of jezelf niet ook ‘klein’ bent in je gedachten 😉

 24. ‘Hoppa’ die kunnen ze in de zak steken (de mensen die altijd wat te zeuren hebben he) Super als je zo de dingen kunt verwoorden DANK JE WEL.

 25. Mooi geschreven! Ik snap ook de verschillende punten die je aanhaalt al is het met sprong-over. Het heeft met elkaar te maken in deze situatie. Ga zo door 🙂

 26. Zo mooi geschreven en zo waar. Zo triest al dat negatieve commentaar op een kind, dat niet eens kind kan zijn.

 27. Ik ben absoluut geen fan van het koningshuis, sterker nog… het tegenovergestelde. Maar hetgeen je geschreven hebt klopt helemaal. Als ik naar mijn kinderen kijk, die willen inderdaad niets doen wat het grote (een stuk kleiner publiek) publiek het kan zien. Het is ook erg gemeen om een meisje (welk meisje) op die manier belachelijk te maken. Het is nergens voor nodig. Mooi geschrecen!

 28. Goed geschreven. Het is ook zo makkelijk om iemand via de virtuele wereld jou mening op te leggen.
  Prinses Amalia ik heb het al eerder geschreven maar blijf erachter staan ; wees trots op u zelf. Ik vind je een prachtige dame met een vrolijke uitstraling. Wat een ander zegt zegt meer over diegene zelf dam degene waar men over denkt te schrijven. Deze mensen zijn kortzichtig en ondoordacht. Blijf hierboven staan . Trots zijn op jezelf en fijn in je lichaam zitten is het allerbelangrijkste.

 29. Prima, lekker spugend, betoog tegen al die azijnpissers. Je verwoordt hetgeen de zwijgende meerderheid denkt. Klasse!

 30. Snap je boodschap, liever had ik het niet vermeld gezien…. aandacht is aandacht, zeker voor dit soort pestkoppen. Laat een meisje van 13 geen onderwerp zijn, maar een kind.

 31. Helemaal eens met je verhaal. Enige kanttekening die ik erbij kan plaatsen is: Klein volk en grootheid laten gelden . De laatste keer dat Nederland zich als groot liet gelden heeft de halve wereld er last van gehad. Een uitspraak gelijk aan Balkenende’s V.O.C-mentaliteit. Niet iedereen heeft joden verborgen en niet iedereen veroordeeld de bezetter. In beide gevallen : helaas……..

 32. Een meisje van 13 zo neerzetten! Zijn dit volwassen mensen? Ga je diep schamen en bekijk eerst jezelf eens in de spiegel voordat je een ander en vooral een kind (!) bekritiseert! Mankeert er echt helemaal niets aan jezelf? Als ik om me heen kijkt heeft het overgrote merendeel van de volwassenen last van overtollige rolletjes dus waar durven we over te vallen! Bah! Laat deze mooie tiener lekker zichzelf zijn en bedenk eens dat zij er niets aan kan doen dat ze zo in de belangstelling staat! Heb juist grote bewondering voor de manier waarop ze daarmee omgaat in plaats van te zeuren over een kilo meer of minder!!

 33. Ik schaar mij volledig achter dit verhaal! Wat kunnen mensen toch dom en schofterig reageren. Het zijn prachtige meiden vind ik, met een prachtige lach. Ik hoop dat ze ook al onze wél positieve berichten meekrijgen! Meiden……. jullie zijn schitterend!

 34. Je verwoord precies wat ik op Koningsavond ook hier zei tegen mijn vriend die het met me eens was. Amalia is een prachtige meid (alle 3 trouwens.. als ik mijn jeugdfoto’s terugkijk kan ik licht jaloers worden, haha) en ze verdient het niet om zo ontiegelijk de grond in getrapt te worden. Ik hoop maar dat ze er niet té veel van mee gaat krijgen en het op school er wel anders aan toe gaat dan met die internethelden. En precies, ze is ook ‘maar’ een tiener, met ouders die het net zo aanpakken als menig ouderwets onderbouwde ouder (waar ik trouwens ook enorm voor kan juichen, als je kijkt hoe ver menig puber met een ‘vrije opvoeding’ komt tegenwoordig… zucht..). Ik hoop dat ze dit artikel en de reacties meekrijgen, want wat mij betreft verdienen ze een dikke pluim voor hoe ze elk jaar met alle kritiek om gaan

 35. Ach we moeten toch wat te zeiken hebben. En zeiken over jezelf is niet dat wat je graag doet.
  Dus dan maar zeiken over een leuke spontane meid die lijkt op haar ouders en hopelijk gewoon meisje mag zijn en vrouw mag worden.
  Nederlanders hebben het veel te goed en zeiken dan maar over alle dingen die ons niets aan gaan.
  Geniet meisje!

 36. Wat een super blog elke spijker wordt op zn kop getikt een klein volk met heel veel ge zo d denkende mensen en een paar azijn pissers. Amalia over jouw vader werd ook zo gezeurd en nu? Nu zijn we eigenlijk heel blij met hem laat de zure mensen lekker kletsen en leef voor zo ver mogelijk lekker je eigen leven. Ik vind jou en je zussen super pubers. Jullie zijn gewoon 3 mooie meiden succes en ga lekker door zoals jij dat wilt

 37. n*gerknechtjes – n*ger is obejectificerend en dehumaniserend/ stamt uit de koloniale tijd

  niet gebruiken aub

 38. Zeer goed gesproken! Wordt misschien eens weer tijd om onze oude kwaliteit uit de kast te halen. Portie gezonde Hollandse nuchterheid. Ipv iedereen maar af te branden. In dit geval Amalia gewoon ook Eems weer wat meer respect en waardering voor elkaar hebben.
  Ze doen het top. Hebben als klein landje super visitekaartje.

 39. Goed geschreven en zo waar! Terwijl ik juist dacht ‘he die mollige baby is aan het uitgroeien tot een mooie vrouw, met de gracieuze charme van haar moeder’…

 40. een ontzettend dom stuk en vooral die laatste alinea: “”Noot aan Amalia: Lieverd, als je dit leest weet dan dat je je geen moer aan moet trekken van het volk wat eens het jouwe zal zijn. Een volk dat niet voor tirannen zwicht maar zich wel laat leiden door geblondeerde kortzichtige oetlullen heeft niets over jou te zeggen. Jij straks wel over hen. Wees maar lief voor ze, ze zijn een beetje dom.””

  Dus als het volk straks krom ligt van het werk om haar apenage te betalen hoeft zij er geen reet van aante trekken en ik zal nooit de hare worden. En een volk dat niet voor tirannen zwicht maar wel voor een vredes ideologie waar die blonde oetlul voor waarschuwt!

  Het hele stuk wordt door die éne zin volledig te niet gedaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *