Ik schreef deze blog toen ik nog dacht dat de man der mannen mijn ideaalbeeld van een echte kerel was. De uiterlijkheden hierin beschreven stuiten me nog steeds tegen de borst. Maar goed: kerels zijn soms ook net mensen, al dan niet met een string en een roze polo aan. En ik word wat milder. Dat ook. 

De meest mannelijke man die ik ken was net de ramen aan het zemen toen ik hem vroeg zonder al te diep na te denken een paar zaken te noemen die echt niet bijdragen aan enige vorm van seksuele aantrekkingskracht op welke vrouw dan ook. Sommige dingen zijn vanzelfsprekend en zal ieder watje of heer die gaat voor de herenliefde van harte beamen. Andere opmerkingen van deze man der mannen zullen als ronduit schokkend worden ervaren. Dus kerels stop dan meteen met lezen, neem een biertje, draai een zwaar shagje en laat je pijpen en paprikachips voeren in de rust van een of andere voetbalwedstrijd. Waar 22 mannen op idioot gekleurde kicksen met kniekousen aan vechten om een bal.

Punt een is natuurlijk make-up. Dan hebben we het niet over lippenstift en laten we Johnny Depp buiten beschouwing. Depp mag alles. Maar we hebben het wel over zelf bruinende dagcrème. Als je bleek niet lekker bent ben je het bruin ook niet. Tenzij je Ken heet. Haarspray is ook zoiets. Geloof me mannen, we voelen en ruiken dat. En als het regent? Wat doe je dan?

Oorringen, hoewel historisch gezien erg macho, dragen niet bij aan aantrekkelijkheid. Tenzij uiteraard je een piraat of gay bent. Waren daar geen regels voor? Ringen ga ik het niet over hebben. Er schijnen vrouwen te zijn die trouwringen lekker vinden want dan weten ze dat de man in kwestie wel seks met je wil hebben maar verder geen gezeik. Zegelringen zijn voor aristocraten en die bestaan niet. Pinkringen zijn voor kunstenaars en homo’s.

De string is absoluut altijd taboe. Echt! Ook onder een witte linnen broek waarover ik persoonlijk ook mijn twijfels heb.

Hetzelfde geldt voor gekleurde sokken. Sokken zijn zwart of donkerblauw als je kleurenblind bent. Sokken zijn in ieder geval nooit wit buiten de sportschool om. Ook erg, en nu trap ik op vele blote tenen, zijn instappers zonder sokken.

Tasjes, heuptasjes, Gucci tasjes. Neem een vrouw en stop je spullen in haar handtas.

De scooter. Hoewel er hele volksstammen getooid met jack plus bontkraag dit het symbool van macho vinden. Echte kerels schakelen. Trouwens een heerlijke eigenschap als mannen kunnen schakelen.

Er wordt gezegd dat echte mannen roze kunnen dragen en dan niet inboeten aan hun mannelijkheid. Vraag dat eens aan vrouwen jongens. Er zullen best kerels zijn die het kunnen hebben, die kleur. Maar waarom zou je? Er gaat niets maar dan ook niets boven een wit overhemd. En polo’s zijn nooit lekker.

Oké, je bent dus zo’n man en je rijdt dus op een motor. Ik ga nu een heleboel mannen en moeders van motor bezittende zoons heel ongelukkig maken. Een leren motorbroek schijnt volgens de man die het absoluut en dan bedoel ik dus echt heel erg absoluut kan weten niet altijd te kunnen. Ik ga hier verder niet over door. Ik zie dan wel namelijk het beeld van een te dikke en te oude man in lederen pantalon op een motor voor me en dan ben ik het er mee eens. Ik heb echter ook een zoon die een Harley bezit en geen leren broek en lig vaak wakker.

Het statussymbool bij uitstek is de cabrio. Ik persoonlijk krijg er geen nat slipje van. Zeker niet als ze klein zijn. Ik vind het vrouwenauto’s en dan ook nog voor oudere blondines zoals ik. Ik wil er wel graag een. Uitzondering op ook deze regel is volgens tipgever van dit blog een Ford Mustang of zo. Maar die wil altijd het laatste woord hebben. Soms net een wijf, die kerel.

 

3 thoughts on “De man ontmand en ontmanteld

  1. Dank! Ik voel me alleen maar gesterkt in mijn mannelijkheid omdat ik aan geen enkele van deze (al dan niet) clichés beantwoord. Waarbij wel aangetekend dat je me niet snel in een wit overhemd zal zien omdat je dan het shirt dat ik er onder aan heb kan zien en dat vind ik dus echt geen porem. Persoonlijke noot: ik scheer me wel, maar dan wel alleen de baard op mijn gezicht want luiers ben ik al vele jaren ontgroeid.

  2. OMG!!! Wel een wit overhemd (met stropdas) als het een enkele keer netjes moet zijn maar verder herken ik mij in niets van wat je geschreven hebt. Mij om het even wat ik dan ben. Geef nu eenmaal niets om verwachtingen en ‘hoe hoort het eigenlijk’. Ik denk dat ik gewoon mijzelf ben en daarom zeer tevreden. Dat telt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *