,, Dus ik app haar dat ik thuis ben hè, best een beetje overdreven want het was 4 uur ’s middags. Maar goed, je maakt je toch zorgen. Ze is op een moeilijke leeftijd zullen we maar denken. Hoewel ze nooit echt makkelijk was hoor. Wel lief. En het is de enige die ik heb, zo is het gewoon. Dan ben je er toch zuinig op. Maar ja, nooit geen blauwe vinkjes en al helemaal geen berichtje terug natuurlijk. Terwijl ze 24 /7 met dat ding in haar handen loopt. En het wordt later en later en ik zit met het eten te wachten inmiddels. Gek word je dan. Hoor ik ook nog een uur geleden een enorme klap bij de buren en ik bellen en doen en er doet niemand open en ook de telefoon niet en niets niet. En je hoort echt van die verschrikkelijke dingen de laatste tijd, ik kan er met mijn verstand niet meer bij hoor en mijn vriendinnen ook niet. Vooral met die vluchtelingen tegenwoordig, ze zitten overal. En je herkent ze niet he? Het kunnen net zo goed Marrokkaantjes zijn, of Turken ofzo, die zie je hier ook veel in de buurt.

Ik maak me nu wel erg bezorgd trouwens, haar sleutel ligt hier ook dus waar de fuck zit ze? Jezus ze kan toch wel even wat laten horen? Ik heb er geen verstand van maar volgens mij kun je ook als je stoned of dronken bent je telefoon nog wel vasthouden. Lijkt me. Ik vind het prima dat ze op die leeftijd mee gaan met de rest en experimenteren doe ik ook maar je moet het verdomme niet te gek maken en wel even contact blijven houden. Gewoon eerlijk zeggen wat je aan het doen bent en waar je uithangt. Respect.

O shit, nou wordt er ook nog op de achterdeur gebonkt. Wat nou weer? Oh gelukkig, daar is ze. Maar waarom in fuck’s sake heeft ze alleen een t-shirt aan dat niet van haar is. Oh God! Het zal toch niet? Eerst maar eens onder de douche zetten want ik krijg er niets normaals uit. Of moet je iemand eerst laten kotsen? Je weet niet wat er in zit hè? Je hoort van alles. Hoewel het meestal gewoon drank is bij haar. Hoewel laatst na dat concert er denk ik nog wat anders in was gegooid. Oh jezus wat moet ik hier mee aan? Om hulp vragen is ook zo iets. Je wilt het toch niet weten, dat ze zo doet. Je denkt dan toch dat het allemaal aan jou ligt want waarom doet ze zo?’’

Het 16- jarige meisje is blij dat ze haar verhaal eens kan vertellen. Ook al is moeder er bij. Achteraf viel het mee, gewoon een middag doorgezakt met de buurman. Niets ergs gebeurd. Moeder hoort het verhaal aan en piest in haar broek van het lachen. Letterlijk. Het kind kan het lekker vertellen. Dat heeft ze van haar moeder.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *