Niet elke relatie is standaard: Subtype van de vijfde categorie ~ IngeborgBaumann.com

Er zijn van die vrouwen die wonderwel functioneren zonder vent. Ik behoor daar niet toe, dat moge duidelijk zijn. De redenen zal ik maar in het midden laten maar komen heus niet neer op datgene waar ik nogal graag over schrijf. Ik ken dus veel mannen, min of meer. Veel van voor mijn huwelijk, een tijdens mijn huwelijk en nog meer van de tijd erna. Plus nog wat randverschijnselen onder de noemer man. Ik zal ook daar nu niet verder over uitwijden.

Kort en goed zijn mannen nogal makkelijk te categoriseren. Je hebt de betweters, de roeptoeters, de zwevers en de geilbuiken. En dit in alle combinaties. De betweters menen hun kennis met je te moeten delen, de roeptoeters praten nogal hard op je in, de zwevers fluisteren hun gezemel in je oor en de geilbuiken proberen dat alles naakt te doen.

Alle mannen die niet binnen deze vier categorieën vallen zijn gewoon leuk, lief en lekker. Dat is dus het vijfde type. Daarbinnen zijn weer subtypes maar ik ga niet alles voorkauwen, het heeft mij een paar jaar van mijn leven gekost dat door te krijgen en ik ben er nog niet helemaal uit.

Wat ik van al mijn escapades wel heb geleerd is dat je altijd, hoe moeilijk het ook is, op je gevoel af moet gaan. Bij het vijfde type dan. De eerste vier wil je niet eens leren kennen. Ik geef een klein voorbeeld. Op een nogal duistere datingsite kwam ik hem tegen. De eerder door mij beschreven man der mannen. Met een beroep dat de meeste mannen slechts als hobby of sport uitoefenen. En nee, geen profvoetballer. Het kostte me wat moeite dit subtype van de vijfde categorie te doorgronden maar ik ben zo blij dat ik de moeite heb genomen. Het begon al bijna meteen mis te gaan namelijk. Had ik toen mijn verstand in plaats van mijn gevoel laten spreken dan was hij nu rigoureus uit mijn leven. Ik snap hem nog steeds niet hoor. Ik snap zijn leven niet. Zijn verleden niet en zijn heden ook niet. Ik ben wel een stukje uit zijn heden. Een paar weken terug kreeg ik namelijk een appje: ,,Mag ik wat raars vragen?’’ Dat mocht. ,,Wil je bij me komen wonen?’’ Stel je een vrouw voor die in een garage woont. Ik dus. Stel je een man voor die nog samenwoont met zijn ex-vrouw. Hij dus. Nu kan ik het wonderwel vinden met die vrouw. Maar toch.

Vanmorgen werd ik wakker gemaakt door hem. Die verschrikkelijk foute man der mannen dus. Waar ieder weldenkend mens zijn bedenkingen bij zou hebben. Verstandelijk gezien. Het liefste subtype van de vijfde categorie. Er stond koffie klaar, hij gaf me een kusje en hij trok mijn deken over me heen. ,,Je moet wel nog even lekker onder je dekentje blijven liggen, schat.’’ Dat deed hij. Echt. Vervolgens liep hij naar boven om ex wakker te maken. Ook met koffie en een kus. Mijn verstand staat stil maar dat voelt zo goed. Dan is het dus goed.

1 thought on “Niet elke relatie is standaard: Subtype van de vijfde categorie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *