Ik heb niets met voetbal. De twee dames op de stoelen voor me op het overvolle Amsterdamse terras ook niet. Anders hadden ze wel bij Ajax-PSV gezeten. Maar ze mochten wel mee van hun, aan hun accentjes te horen uit de buurt van Eindhoven, komende mannen. Dame 1, we zullen haar Truus noemen, is gekleed in een legging met een hesje van een label dat ‘vlotte vrouwen met kort pittig kapsel’ dragen. Tikkie alto. Mevrouw 2, een Emilie denk ik, in een outfitje van een winkelketen die bekend staat dames van stand te kleden. Nonchalant gekreukt linnen dat meer doorschijnt dan wenselijk is en dus de corrigerende onderbroek laat zien. Beiden hebben een tijgertas, de een glimmend, de ander met een logo.

Heeft u het beeld? Proeft u de sfeer op dat snikhete plein met allemaal meneren die veel te luchtig gekleed massaal scanderen dat hun kluppie gaat winnen? Het volgende gesprek ontspint zich, let ook op de zachte ‘G’, van de dames. Ik ben goed in dialecten en hoor dus dat Truus uit een andere buurt komt dan Emilie.

Truus: ,, Het was gezellig meid, gisteravond in club Anastasia.’’ Ik spits mijn oren en zie een sjofel van buiten en pluche van binnen etablissement voor me ergens langs een net niet snelweg. Ik zie daar ook Truus met haar echtgenoot en slik haastig een stukje tosti weg voordat het te laat is. ,,Joop was goed op dreef, die pillen helpen wel hoor. Weet je wie er ook waren? Die slager uit Rosmalen maar ik geloof niet met zijn eigen wijf. “ Ik probeer nu ernstig niet te veel te visualiseren want dan gaat het echt mis, de tranen van het lachen biggelen al onder mijn zonnebril uit.

,,Je weet dat vrijdagavond het eten gratis is bij Anastasia he?’’ Dat je eerst je buik vol kan eten voordat je op je rug gaat liggen. Nou ja, dat doe ik niet echt hoor, anders krijg ik last van boeren en zo. Vrijdag is spareribs en SM avond. Onbeperkt kluiven meid! Echt lekker, saus en alles ook top. Goed spul hoor, ik denk van die slager die niet met zijn eigen vrouw was, die weet van wanten die vent, ik had hem ook nog.’’

Het is te laat nu. Ik ben ook de jongste niet meer en begin te verlangen naar zo’n Tena Lady maar wil niets missen. Emilie blijft echter stoïcijns van haar witte wijn nippen en houdt angstvallig haar tas in de gaten want je weet het maar nooit met dat rare volk overal op straat.

,, Oh dus het was smakelijk? Zaterdag hebben ze mosselen heb ik gezien. Ook onbeperkt, ik denk met dezelfde saus. Daar is Jan-Hein dol op. Scheelt mij weer een keertje koken. Maar ja, op is op. En J.H. lust er wel pap van. Ik ben niet zo gek op mosselen, ze doen me altijd ergens aan denken. Geef mij maar oesters. Die hebben ze niet bij Anastasia, dat wordt te duur denk ik. Ik ben niet zo van die club. Was de slager wel lekker?’’

1 thought on “Onbeperkt kluiven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *