Content marketing steeds belangrijker

 

Robin Huisma

Julie 19, 2016

Steeds meer vermijden consumenten actief reclame, het wordt als vervelend en opdringerig ervaren. Bovendien neemt het bereik van media af, juist door de toename van de kanalen. Informatie raakt versnippert; consumenten zijn steeds vaker aan het multi-tasken, waardoor de aandacht voor communicatie afneemt.

Over wat content marketing exact is raakt de praktijk niet uitgepraat. Het fenomeen is jong en niet in een vakje te plaatsen. Content marketing is informeren van consumenten zonder direct te willen verkopen. Net als van andere marketinguitingen kan op de lange termijn het doel van een content marketing investering weliswaar het genereren van winst zijn maar met content marketing worden andere paden bewandeld om daar te komen.

Er zijn drie waarden die content marketing activiteiten met elkaar verbinden (SWOCC. 2015). Contentmarketing is communicatie die:

  1. Ontvanger gericht is: de informatiebehoefte van de ontvanger staat centraal;
  2. Eigen media (owned media)centraal zet;
  3. Doel centrisch is: de communicatie is gericht op het bereiken van een of meer uiteenlopende doelstellingen

De content kan informeren, vermaken of een instructief karakter hebben. Het vertelt over de organisatie (voor zover relevant voor de ontvanger), de voortbrenging van de producten, het gebruik van de producten, gebruikers ervaringen en de manier waarop de producten de gebruiker verder helpen.

De focus ligt in content marketing dus op de content die de organisaties kunnen bieden en niet op de dragers van de content: de media. Het gaat niet over het relatie tijdschrift of het YouTubekanaal maar om de boodschap, die langs verschillende wegen verspreid kan worden. Veel dragers boeten aan waarde in: zo vindt content marketing steeds minder plaats via print en steeds vaker via digitale media zoals apps, games, sociale media en websites. Voorbeelden van eigen media zijn eigen een eigen blogsite, relatiemagazine, e-mailnieuwsbrief of een eigen kanaal op sociale media.

Copywriting & content marketing wordt dan ook vanaf nu als extra dienst door Orange BOB aangeboden. Copywriter Ingeborg Baumann is je aanspreekpunt voor het kiezen van de juiste content marketing strategie. Ingeborg is per e-mail bereikbaar op [email protected] of via ons hoofdnummer op 085 303 36 71.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *