Portefeuille

Hieronder enkele teksten die ik als tekstschrijver heb aangeleverd:

passion_zalmroker-1-IB

passion_zalmroker-3-IB

passion_zalmroker-2-IB

passion_KostaBoda-1-IB

passion_KostaBoda-2-IB

passion_KostaBoda-3-IB

 

 1. Viva Verrukkelijk Valencia

  Natuurlijk laat de naam Valencia bij de gemiddelde vakantieganger een belletje rinkelen. Gelegen aan de Costa del Azahar, op twee na de grootste stad van Spanje en bekend om de paella. Maar Valencia en omgeving biedt veel meer dan zon, zee, strand en gedoodverfde toeristische attracties. Cultuur onder andere, en niet te vergeten heel veel culinaire verrassingen.

  Eenmaal aangekomen in de hoofdstad van de gelijknamige provincie Valencia zou eigenlijk als eerste een wandeling door de oude binnenstad gemaakt moeten worden. De sfeer, de gebouwen en de terrassen zijn typisch voor een Mediterrane stad met een geschiedenis die terugvoert naar de Romeinen en met Moorse invloeden. Strijk dan wel neer op een van de vele terrassen en probeer een horchata. Bijvoorbeeld op de hoek van de Placa de Sancta Catarina en de Placa de la Reina. Die horchata is heerlijk voor de dorst, hoewel de smaak even wennen is en met niets bekends te vergelijken. Het is een melkachtige substantie gemaakt van (aard)amandelen, water en suiker. Dat het echt een plaatselijke dorstlesser is blijkt uit het feit dat juist de Valencianen, van elegant dametje tot verliefd stelletje en een tafel vol macho heren, hetzelfde bestellen.

  Het diner wordt heel laat genoten. De oplossing voor knagende trek rond Hollandse etenstijd ligt voor de hand. Een glas wijn in een van de vele bars en cafés. Of een ander traditioneel Valenciaans drankje: agua de Valencia, een mix van sinaasappelsap, cava (Spaanse mousserende wijn) en Cointreau. Want de drankjes worden geserveerd met tapas in vele vormen. Er zijn duizenden soorten, die bovendien sterk per regio verschillen. Vaak worden ze verleidelijk op de toonbank van bars en cafés uitgestald. Eigenlijk kan men z’n maal wel doen met al die heerlijkheden maar dat zou zonde zijn want Valencia is rijk aan gastronomische restaurants.

  Een aanrader is Alejandro del Toro Restaurant, in het trotse bezit van een Michelinster. De mix tussen echt culinair dineren, met Spaanse invloeden, topingrediënten en creatief geserveerd is onweerstaanbaar. Nogmaals, ga niet te vroeg, wie voor tien uur ’s avonds binnenkomt treft een leeg restaurant. En duik daarna eens het nachtleven in, de Spaanse nachten zijn lang. Er zijn drie bruisende zones: de Barrio de Carmen, Cánovas en Woody. De jonge Valencianen vermaken zich in de verscheidenheid aan bars, die meestal tot diep in de nacht geopend zijn.

  En dan die paella. Bijvoorbeeld de ongeëvenaarde vispaella van Nou Racó, in het Parc Natural de la Albufera. Paella kan op heel veel verschillende manieren worden bereid en in de omgeving van Valencia wordt weinig vlees gebruikt. Een ander Valenciaans rijstgerecht is ‘arros al forn’, rijst uit de oven met tomaten, longaniza (een mediterraanse worst), morcilla (een Noord-Spaanse worst), aardappels, varkensribben en kikkererwten. De ‘arros a banda’ bestaat uit gegrilde rijst met verschillende soorten vis en groenten en ‘arros amb fesols i naps’ is een soepachtig rijstgerecht met witte bonen en koolraap.

  De Costa Blanca, ook provincie Valencia, met steden als Alicante, Benidorm en Elx, heeft al helemaal geen culinair imago. Maar hoe onwaar is dat. Villataina Wellness, Golf en Business Resort bijvoorbeeld hebben een uiterst verfijnde keuken. En als je dan de ambiance in ogenschouw neemt – het diner wordt buiten geserveerd in een hoogst romantische omgeving – dan vergeet je meteen de ‘Friet van Piet-reputatie’ die de Costa Blanca ten onrechte heeft. Hetzelfde geldt voor het Asia Gardens & Thai Spa Restaurant, helemaal een kijkje waard.

  Het is een geheel andere kant van Valencia die we zagen. Een kant die clichégedachten over vakantieland Spanje weg heeft gevaagd. Valencia is zo veel meer. Heerlijk shoppen, overweldigende natuur, interessante culturele uitstapjes en dan natuurlijk die verrukkelijke keuken. Niet alleen in de duurdere restaurants maar op elke straathoek is er wel een culinaire uitdaging te vinden en vooral te proeven.

 2. 20 jaar Happy Home

  ‘Soms denk ik, het is net echt’
  In deze tijd al 20 jaar een woonzaak hebben, je blijven ontwikkelen en succesvol zijn, dat is nogal een prestatie. Anita Notenboom van Happy Home is daar in geslaagd en vandaar dat vanaf 23 februari een hele week feest wordt gevierd in haar inspirerende zaak in de Cruquius. ,,Soms loop ik hier rond en denk dan: ‘Fantastisch, het is net echt’, glimlacht ze.
  ,,Eigenlijk weet ik niet waar het werk begint en de hobby ophoudt. Ik geniet van het meedenken met de mensen, het van een huis een thuis maken. Ieder huis kan een Happy Home worden. Kleine veranderingen hebben vaak een groot resultaat.’’
  Twintig jaar geleden dus begonnen als koloniale woonwinkel maar Anita Notenboom is niet stil blijven staan, hoewel de basis, die zich onderscheidt door kwaliteit en stijl voor een scherpe prijs, onveranderd is. Anita omschrijft het zo: ,,Ik hou zelf van het mixen van verschillende stijlen. Zo als een eikenhouten tafel met RVS poten en dan een azuurblauw chinees tv meubel er naast. Natuurlijk ben ik trendgevoelig, weet precies wat er speelt. Dat inspireert me enorm maar ik blijf de eigen stijl van Happy Home trouw. En kleur is zo belangrijk in een interieur. Ook de objecten op zich moeten mooi zijn. Soms kom ik ergens en dan zie ik aan de inhoud van de boekenkast wat voor mensen het zijn. Terwijl je dat eigenlijk al aan het interieur zou moeten zien.’’
  Verrassend, speels en net even anders. Zo is de collectie van Happy Home. ,,We importeren de meubels en accessoires veel zelf dus zijn ze exclusief. Mensen willen zich toch onderscheiden. Ik ben erg oplossingsgericht, ik zie al snel een creatieve oplossing voor een situatie. En wat ik belangrijk vind, tenslotte kun je overal meubelen kopen, is het welkom, het meedenken, het inspireren en het laten beleven op een eigenlijk ouderwetse manier. Gewoon de mensen behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden.’’
  www.happy-home.nl

 3. Dolly Bellefleur

  ‘Welkom op mijn roze planeet’

  Anekdote: Fotograaf en journaliste zitten op het afgesproken tijdstip in ’t Dolhuys teneinde Ruud Douma, met als alter ego Dolly Bellefleur, te interviewen. Na een half uur wachten geven ze de moed maar op. Later blijkt dat Ruud Douma ook keurig op tijd was. We hadden hem gewoon niet gezien.
  Hieruit blijkt dat Ruud en Dolly twee totaal verschillende persoonlijkheden zijn. Douma is een leuke verschijning en een gezellige prater maar met een zachte stem en een beetje verlegen lachje. Dolly Bellefleur is kleurrijk, opvallend, uitbundig, eigenzinnig, extravert en extravagant. Dolly staat op de barricaden, breekt een lans voor buitenbeentjes, probeert veranderingen in de maatschappij teweeg te brengen. Dolly zie je echt niet over het witbepruikte hoofd.

  Beauty plus Brains

  Dolly Bellefleur is een travestie act, een ‘typetje’, neergezet door Ruud Douma en geboren in 1989. Zij is ‘over the top’ maar nooit ordinair, wel provocerend. Haar uitingen zijn doordacht, ze schreeuwt niet zo maar iets. Het brein van Douma namelijk, daar is niets mis mee en is bijna intellectueel te noemen. Borsten heeft Dolly bijvoorbeeld niet: ,,Die leiden alleen maar af. Er zit wel veel van mezelf in Dolly, ik kan veel in haar kwijt. Maar het blijft een act, ik ben Dolly niet, ik speel haar. Wel met hart en ziel en ik hou van haar. Maar ik ben blij als ik na afloop weer mijn gewone kleren aan kan trekken.’’
  De boodschap van Dolly Bellefleur wordt gesnapt. Niet alleen in de theaters, waar bezoekers weten waar ze een kaartje voor hebben gekocht, maar ook bij een optreden bij een 50-jarige bruiloft of op een kermisweek ergens. ,, Er bestaat nog steeds discriminatie en racisme en de homo emancipatie is ook niet vanzelfsprekend. Soms ga ik echt de strijd aan, ik probeer wezenlijk iets te veranderen. En dat wekt natuurlijk nogal wat reacties op’’, zegt Ruud.

  Parodie

  Er zitten veel kanten aan Dolly Bellefleur, zoals aan ieder mens trouwens, maar Dolly kan ze lekker aandikken. Door haar, overigens zuivere en geschoolde zang, haar scherpe teksten en door haar uiterlijk. Er zit echter niets uitgesproken seksueels aan haar. Is zij een parodie op een vrouw? ,,Dolly is eerder een parodie op de man’’, zegt Ruud. ,,Ik kan heel slecht tegen haantjesgedrag.’’
  ,,Ik zelf ben gelukkig, mèt een stoere man die gelukkig ook zijn kwetsbare kanten heeft. Ik wist al jong dat ik ‘anders’ was en werd ook best veel gepest. Er werd in die tijd niet het etiket ‘homo’, aan gehangen maar ik was een dromertje en dat valt niet altijd goed. Ik ben blij dat ik niet jong ben in deze tijd, de jeugd heeft zo veel te verstouwen. Er zijn natuurlijk veel meer middelen om te pesten, verschrikkelijk.’’

  De humor van Dolly Bellefleur is eigenlijk verrassend beschaafd. Ironisch en sarcastisch maar nooit grof en zelfs niet dubbelzinnig. Eigenlijk is het een moeilijk soort humor, scheldwoorden en grofheden het publiek in slingeren is veel makkelijker. Dolly verstaat de kunst van het spelen met taal, de verrassing zit in de combinatie van de woorden. Het effect is zelfs een beetje tragikomisch en een tegenstelling tot haar ‘looks’, waarbij je eerder iets burlesks zou verwachten.

  ,,Al mijn optredens zijn een uitdaging en een sociologisch onderzoek. Er is veel interactie met het publiek. Als ik moest kiezen tussen Dolly en Ruud? Dolly is mijn passie maar ook mijn werk. Ik schrijf de teksten en Dolly spreekt ze uit. Het zou moeilijk zijn zonder Dolly maar Ruud als Ruud is ook een gelukkig mens.’’

 4. Tweede vestiging mooiste school van Nederland

  Leiden – Vanaf februari 2016 opent Esthetica Opleidingen in Leiden een nieuw opleidingsinstituut voor specialisten in Uiterlijke Verzorging. Esthetica biedt in Breda al sinds 1971 particulier onderwijs. Het is de missie van Esthetica om haar leerlingen gewoon de beste te laten zijn in hun werkveld, of dat nu Schoonheid, (medisch) pedicure, permanente make-up of bijvoorbeeld nagelstyling is in een vol- of deeltijdopleiding. Een diploma van Esthetica geeft meerwaarde. Zo zegt tweevoudig Beauty Award winnares Evelien Leijten die zelf haar opleiding daar behaalde: ,, Als je weet dat de opleiding bij Esthetica is gevolgd dan weet je dat je kwaliteit krijgt. Ze hebben daar de beste docenten en je leert hoe het echt moet in de praktijk.’’

  Directeur Nathalia van der Ark kent men misschien nog van het tv programma ‘Het mooiste meisje van de klas’ maar is vele malen bekender als gepassioneerd docent. ,,Ik word daar heel enthousiast van, lesgeven aan gemotiveerde mensen die hun eigen zaak willen starten of zich binnen een salon optimaal willen profileren. Ik deel mijn kennis en vaardigheden met een kleine groep leerlingen, heel persoonlijk, praktisch en met het beste lesmateriaal. Hebben ze eenmaal hun diploma zijn ze op alle fronten klaar voor een succesvolle toekomst.’’

  Bij Esthetica werken docenten met veel praktijkervaring, er is persoonlijke aandacht en begeleiding en de focus ligt op perfectie in de behandelingen. Heel belangrijk is dat de leerlingen ook tot ondernemers worden opgeleid. Esthetica heeft dan ook het hoogste slagingspercentage.

  Kijk op www.esthetica.nl voor info.

 5. Jan van Goyen

  Meesterlijke traditie

  ,,We gaan naar Jan’’, schijnt een gevleugelde uitdrukking onder de bewoners van het stadse dorp Heemstede. Maar inmiddels weten meer mensen de weg naar deze ‘nèt even wat meer biedende’ winkelstraat, grenzend aan Haarlem-Zuid, te vinden.

  Het hart van de Heemsteedse schildersbuurt doet zijn naam eer aan. Jan van Goyen dus, een beroemd schilder uit de Gouden Eeuw die vooral geïnspireerd was door de bedrijvigheid van de mens. En bedrijvigheid heerst er in de Jan van Goyenstraat. Op een bijna traditioneel aandoende maar toch kleurrijke wijze. Geen winkelketens maar mooie oer-Hollandse zaken die kwaliteit bieden aan het, laten we eerlijk zijn, best wel verwende Heemsteedse publiek. Gelukkig kan de hele regio hiervan genieten, ook al door het niet onbelangrijke feit dat het parkeren gratis en vrij gemakkelijk is. Heel Zuid-Kennemerland, de Bollenstreek en de Haarlemmermeer laat dan ook graag ‘de auto uit’ in dit gezellige winkelgebied.

  Compact en gevarieerd

  De Jan van Goyenstraat bestaat al sinds de dertiger jaren van de vorige eeuw als winkelgebied en hoewel de straat helemaal van deze tijd is, heerst er ook een bepaalde traditie. Een traditie als het gaat om het bieden van kwaliteit, service en persoonlijk contact. Er liggen ruim 25 gerenommeerde zaken om het plein, variërend van de bakker en de slager tot fijne modezaken, een topparfumerie, een unieke speelgoedwinkel en uiteraard een supermarkt die van buurtsuper is uitgegroeid naar een volwaardige zaak voor de dagelijkse boodschappen. Er bevinden zich maar liefst drie kapperszaken aan het plein, die ieder hun eigen publiek wassen, knippen kleuren en stylen. Hoorcentrum JVG is specialist op het gebied van ‘oorsuizen’, met een in Londen opgeleide specialist en daarmee slechts een van de tien in Nederland die deze bijzonder hinderlijke kwaal kan aanpakken. Het aanbod is dus bijzonder gevarieerd en hoewel compact aangeboden in een en dezelfde straat kan een bezoek aan dit winkelgebied goed zijn voor een gezellig uitje. In deze straat heerst een ‘ons kent ons’ mentaliteit, helemaal passend bij Heemstede, dat een dorp is met een stadse allure en waar het heerlijk shoppen is.

  Uiteraard, we hebben het tenslotte over een plaats binnen Zuid-Kennemerland waar mensen graag en vol overgave buiten de deur genieten van de goede dingen van het leven, is de horeca in de Jan van Goyenstraat hoogstaand. Le Cheval Blanc is al sinds zeven jaar in het bezit van een Michelinster en dat niet voor niets en Brasserie Sans is the place to be als het om lekker uiteten gaat. De beroemde en beruchte bruine kroeg De Groene Druif behoeft geen commentaar, daar hebben heel wat regiogenoten de nodige voetstapjes liggen en dit café biedt ’s zomers ook een lekker terras waar de hobby van velen: ‘mensen kijken en gezien worden’, tot in de perfectie uitgeoefend kan worden. Tijdens het winkelen, kun je ook prima terecht voor een kopje koffie en een lekker broodje bij lunchroom Effies, er is overal aan gedacht. ‘Mag het ietsje meer zijn?’ Ja hoor, dat mag. Ietsje kleurrijker, gevarieerder, persoonlijker en compacter. Net dat beetje meer klasse en service.

  Heemstede boft maar.

 6. Open Dag Tête à Tête

  Zomaar een uurtje uit de geanimeerde Open Dag van afgelopen zaterdag. De dag was gevuld met acties, een leuke prijsvraag en vooral elk half uur een demonstratie. Van een ampullen crash tot aan speciale peelings met fruitzuren. In ieder geval alles om stralend en geïnspireerd de deur uit te gaan.

  Een kleine sfeerimpressie

  Het blijkt dat ook veel heren waarde hechten aan een goed verzorgd uiterlijk. Waarom zouden trouwens alleen dames het beste uit zichzelf willen halen. De meneer die onder handen wordt genomen rond 14.00 uur ligt er in ieder geval reuze ontspannen bij. Ondanks het publiek dat uit dames bestaat. Maar hij kan het hebben. Laura is net bezig met zijn wenkbrauwen. En denk nu niet dat die als bij een voetballer geëpileerd worden tot strakke streepjes maar boven de neusbrug staat het gewoon beter als de wenkbrauwen niet doorlopen. En een goede huidverzorging is inmiddels helemaal ingeburgerd.
  In de behandelruimte daarnaast ligt een dame met een glimmend masker op. Het blijkt de Babor AHA peeling met fruitzuren. Ook zij is uiterst ontspannen. Kan ook niet anders want Laura is terwijl ze de peeling telkens opnieuw opbrengt ook nog eens bezig met het masseren van de nek en schouders van de desbetreffende dame. Intussen legt ze professioneel de best verbluffende werking van de peeling uit.

  Nathalia legt aan twee jonge meisjes uit hoe ze hun make-up, en dan vooral de foundation, zo mooi mogelijk aan kunnen brengen. Daarna leert ze de meiden hoe ze hun ogen het best op kunnen maken.
  Als de mevrouw na de peeling haar opwachting weer maakt is haar huid prachtig en echt fris. Ook zij wordt opgemaakt door Nathalia, die precies de juiste tinten weet te vinden die passen bij haar haar en kleding. De dame was van plan om een rustig avondje bij de openhaard door te brengen met haar partner maar verandert subiet haar plannen.

  Dit alles in ontspannen sfeer en uiteraard met allerlei lekkers dat voor het pakken ligt. Alle dames en heren gingen ook nog eens met een leuke goodybag de deur uit. Stalend jezelf zijn begint bij Tête à Tête.

 7. ‘Taste of Beauty’ Schoonheidsspecialist van het jaar

  Huidcoach Jacqueline Aafjes wint Beauty Award 2014

  Eerst maar even de term ‘huidcoach’ uitleggen. hannah is een cosmeticamerk dat onder het motto: ‘geef je huid een kans’, producten die zorgen voor duurzame huidverbetering op de markt brengt. hannah noemt dan ook de specialisten die werken met hun product ‘huidcoach’. Inderdaad is Jacqueline Aafjes zo veel meer dan een schoonheidsspecialiste. Zij biedt een totaalbeleving, waarbij niet alleen de huid maar ook jij, als persoon, vakkundig onder handen wordt genomen.

  Stralen

  Jacqueline Aafjes, zelf een stralend voorbeeld van wat huidverbetering en een enthousiaste levenshouding voor een vrouw kan doen, werkt sinds vier jaar in haar salon Taste of Beauty met het Nederlandse merk hannah. ,,hannah is een eerlijk product, ‘vers’, als het ware, er worden niet lukraak potjes crème uit enorme magazijnen geplukt. Je ziet het en je voelt het, echt huidverbeterend in plaats van alleen verzorgend. De serums en crèmes zorgen samen met de intensieve bindweefselmassage dat je huid in topconditie komt. Ik voel het onder mijn handen veranderen. Ik sta ook voor het feit dat mijn klanten een beleving ondergaan, dat ze totaal ontspannen raken. De combinatie van hannah, de behandeling en die beleving zorgt echt voor een spectaculair resultaat. Van de huid maar ook van het innerlijk. Ik kan vrouwen echt laten stralen, hoe fijn is dat niet?”, zegt Jacqueline.

  Stappenplan

  Na een uitgebreid en persoonlijk intakegesprek wordt de behandeling gestart met de Skin Analyser, een apparaat dat meet wat de huid behoeft om te zorgen voor die zichtbare en duurzame verbetering. Dan volgt een aantal stappen, allen met de producten van hannah. Reinigen en peelen als eerste. Dit is direct al een intense sensatie voor de zintuigen, je ziet, voelt en ruikt meteen dat er wat wezenlijks gebeurt met de huid. Vervolgens het stimuleren door middel van bindweefselmassage in combinatie met een cel activerend product. Deze massage zorgt dat de onderste huidlaag, met daarin het belangrijke collageen, een krachtige impuls krijgt. Met de nadruk op krachtig, want hoewel de massage best ontspannend werkt, is het niet poezelig. De kundige handen van Jacqueline weten wat ze doen. Hoewel het op een of andere wijze ook helend is, letterlijk en figuurlijk.

  Dan volgt de fase van het herstellen met allerlei fijne crèmes, die door die massage en het reinigen en peelen naadloos hun weg vinden door de huid en daar ijverig hun werk doen. Zelfs zó dat je na afloop van deze verwennerij denkt dat Jacqueline een trucje met haar spiegel heeft uitgehaald. En dat na de eerste behandeling al. De Beauty Bootcamp: ‘Een perfecte huid in twaalf weken’, zal het effect geven van een facelift zonder dat er een scalpel of zelfs injectienaald aan te pas komt.

 8. Nooit slecht weer in IJmuiden

  ,,Een bezoek aan het strand van IJmuiden is een spannende belevenis, juist met een beetje ruig weer. Trouwens, slecht weer bestaat niet, wel slechte kleding.’’ Zo beweert Debby Kostandy, die samen met collega Thea Olivier Beleidsadviseur Economische Zaken van de Gemeente Velsen is.

  Stoer en authentiek

  En dat is waar, hoe stoer is het niet om weer en wind trotserend over het strand en door de duinen te banjeren en daarna te genieten van een warme chocomel? Dat laatste dan in een ‘strandtent’, die in IJmuiden het hele jaar geopend zijn. Via Bloemendaal over het strand naar IJmuiden is een geweldige wandeling, om daarna moe maar voldaan bij bijvoorbeeld Beach Inn neer te strijken. Onderweg kom je, buiten de pure natuur van Velsen, van alles tegen. Kites-Surfers en vliegeraars zijn er het hele jaar door en genieten juist van een knap windje. Een wandeling over de pieren, dat kan tot windkracht 5, is altijd een belevenis.

  En dan hebben we nog de majestueuze buitenplaatsen van Velsen, zoals Beeckestijn in Velsen-Zuid, vlakbij lieflijk Oud-Velsen. Niet zelden zijn er leuke tentoonstellingen in deze landhuizen. Bij echt bruut weer zijn het Zee- en Havenmuseum en het Pieter Vermeulen museum een aanrader, ook voor kinderen. En hoe bijzonder is het niet dat Sinterklaas met zijn maatjes arriveert in zijn eigen stoomboot in de haven van IJmuiden?

  In november en december zijn de bunkers van IJmuiden nog geopend voor bezoek. ,,Er is een superspannend wandelpad uitgezet langs verschillende bunkers. Langs dat pad bevinden zich 15 betonnen driehoeken met QR codes. Die codes kun je scannen met je telefoon en dan krijg je alle informatie over die bunker. Leerzaam en een kijkje in een bewogen verleden’’, zegt Thea Olivier.

  Je ski- en board stijl bijschaven, of de kunsten die gepaard gaan met sneeuw en bergen onder de knie krijgen, het kan in Velsen. Snow Planet is gezellig en zeer professioneel. Sensatie op vier wielen kun je beleven in Action Planet, ook in recreatiegebied Spaarnwoude. Hier kun je met je eigen auto off road gaan.

  En dan de Stadsschouwburg met zijn vele voorstellingen. Dit jaar bestaat de schouwburg 75 jaar en dat gaat gepaard met feestelijke gebeurtenissen. ,,In IJmuiden zijn trouwens veel try outs van diverse artiesten. Waarom? Debby Kostandy zegt: ,,De Velsenaren zijn open en ‘recht voor zijn raap’, dus geven graag bruikbare feed back bij die eerste voorstellingen. Plus dat de Stadsschouwburg een mooie akoestiek en belichting heeft.”

  Velsen omvat de kernen IJmuiden, Santpoort- Noord en Santpoort -Zuid, Velserbroek, Driehuis en Velsen-Noord en Zuid. Recreatiegebied Spaarnwoude hoort ook bij Velsen, evenals een gedeelte van Nationaal Park Kennemerland. Er is ontzettend veel te beleven in de hele omgeving. Voor jong en oud.

  Ook in de winter.