Rot op met je raad man! ~ IngeborgBaumann.com

Klagen, kreunen, steunen en zaniken. Wij zijn zeikwijven, dat hoor je nogal eens her en der op de sociale media. Ik kan inderdaad oeverloos janken en piepen over emotionele zaken, mijn niet te beteugelen jaloezie en mijn twijfel of ik het nou allemaal wel goed doe in mijn eerlijkheid en naïviteit. Maar je hoort me zelden jammeren over materiele en zakelijke zaken. Ik red mijn kloten wel.

En dat zijn de dingen die mij volkomen onbekende heren, horen ze eenmaal van mijn omstandigheden, menen beter te weten. Ook menen ze dat ik hun mening wil weten. Ongevraagd. Ik zou me natuurlijk kunnen voordoen als schuldloos gescheiden vrouwtje die daarna geduldig heeft zitten wachten in haar doorzonwoninkje tot een man met rugzak die van wandelen houdt en gelukkig wordt van een wekelijkse onderhoudsbeurt me zou komen opzoeken teneinde maatjes te worden. In het beste geval zielsverwanten want dat hoor je ook wel, dat die bestaan. Maar dat lukt me niet, niet eens even. Ten eerste is het niet zo en zou ik door de mand vallen en ten tweede wil ik zo’n vent niet.

Ik citeer niet letterlijk want ik ben het al weer kwijt: ,,Je moet naar instantie zus en zo en vragen om dat en dat.’’ Alsof ik dat niet gedaan heb. ,,Waarom ga je niet uitgeverijen en tijdschriften benaderen?’’ Ben jij achterlijk of denk je dat ik dat ben, oetlul! Nog erger zijn vragen als: ,, Waarom heb je toen gedaan wat je hebt gedaan? Hoezo ben je toen in je weet wel getrapt en daarna in een zelfde figuur maar dan anders?’’ Ja hoor eens middelbare schuldloos gescheiden schijtbak die ook nog eens ruzie heeft met zijn kinderen en zelf lekker in een appartement woont met maar vast een lift voor de nog oudere dag en de helft van de meubels uit je huwelijk: omdat ik dacht dat het goed was. Zoals ik al mijn besluiten neem. Omdat ik denk dat ik het goed doe.

Dan is er ook een categorie die zegt, en nu citeer ik wel letterlijk, ,,Je kunt natuurlijk niet verwachten dat er een normale man zit te wachten op een type dat zo schrijft als jij en over zaken die gewone leuke vrouwen niet eens willen bespreken, laat staan dat ze dat willen delen via blogs die iedereen kan lezen.’’ Natuurlijk engerd, ik ben dus geen leuke vrouw en jij bent een normale man. Blijf je lekker opgeilen aan wijven op internet terwijl je je voordoet als 35 jarige droomman die ook nog openstaat voor het verwekken van kinderen en met een lul van 22 centimeter. En benader dan vooral vrouwen van boven de 55, die zijn lekker ervaren. Je bent gewoon 60 en kaal omdat je kaal bent en dat je je ballen scheert word ik ook niet warm of koud van.

Maar de allerergste zijn de volgende. Zij die zeggen dat ik in hun veilige armen moet springen, dat ze me zullen liefhebben en respecteren en elke nacht hartstochtelijk beminnen. Moet ik wel hun goede raad opvolgen en gewoon doen wat ze zeggen. Moet ik wel afscheid nemen van ‘verkeerde invloeden van verkeerde mensen.’ Ze bedoelen dat ze concurrentie vermoeden want dat hebben ze inmiddels gelezen. Dus dat moet ik doen dan maar? Mensen die het goed met me menen en dat laten blijken in daad in plaats van me te overstelpen met raad geven? Dacht het niet meneer de ex-chirurg. No way op je jacht poserende lapzwans. Onder geen voorwaarde juridisch geschoolde gefrustreerde leipo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *