Het zit in de familie dat schrijven. Ook mijn dochter Charlotte Dubbeld kan dat. Hoewel moeder en dochter allebei anders reageren op het single bestaan, ik heb een single man met een relatie met zijn ex, een hond en een poes als huisgenoten bij wijze van noodoplossing en kan wel flirten maar er komt nooit iets structureels uit, zit er ook wel iets in een schildpad.

Schildpad voor singles

Door Charlotte Dubbeld

Daar sta ik dan, in de dierenwinkel in mijn straat op zoek naar een schildpad. Voor mij zie ik een aquarium met visjes die op hun rug zwemmen. Ik heb altijd geleerd dat vissen dan dood zijn maar ik ben geen bioloog dus misschien is het wel gewoon een apart soort vis.

Twee nachten geleden schrok ik wakker met het besef dat ik weer alleen was, single zeg maar. Aangezien er in ongeveer elk zelfhulpboek voor vrouwen staat dat je dan weer lekker de deur uit moet om mannen te versieren ben ik dat maar gaan doen. Datzelfde boek zegt trouwens ook dat je na een echtscheiding een ticket naar een tropisch oord moet boeken om je lekker te laten verwennen door tropische mannen. Aangezien mijn spaargeld op is heb ik dat hoofdstuk overgeslagen. En we waren niet eens in het stadium van dat we besproken hebben over welke hond we later zouden nemen dus echtscheiding is ook weer een overtrokken term.

Nou is dat hele versieren voor mij nogal een opgave omdat ik nooit heb begrepen hoe flirten precies werkt. Als er iemand naar mij kijkt ga ik er eigenlijk meteen van uit dat mijn gulp open staat of struikel ik over een onzichtbare drempel.

Maar ondanks dat: met een rokje aan en rode lippenstift op gooi ik mij weer in de wereld van het single zijn.

De eerste gast die naar mij toe loopt heeft de uitstraling van een stoeptegel en het IQ van een oorwurm maar hé ik heb een leren rokje aan dus wat wil je? “Zo hé, jij hebt echt een lekkere reet, je doet mij echt denken aan Rihanna.”

Ha, ha, ha. En: auw.

“Ja vind je? Ik ben zelf namelijk vrij onzeker over mijn billen, nou ja eigenlijk over mijn hele lichaam en sinds ik 26 ben merk ik ook echt dat alles een beetje gaat hangen. Gek hè? Hoe oud was jouw moeder toen ze merkte dat alles ging hangen, heeft ze je dat wel eens verteld?”

Oké doei.

Het tweede type die zijn aandacht aan mij durft te geven is best knap, nou is dat ook meteen het grootste probleem. Zodra een man iets van knap is schiet ik in een stuip waar ik niet meer uit kom. Zenuwachtig, stotteren en giechelen als een man van 60 met een ernstige shag verslaving. Ik ratel zo ongeveer een half uur over alles wat er vrijwel niet toe doet in het leven en heb ondertussen mijn haar uit mijn hoofd getrokken van de zenuwen.

Hij is er vrij snel klaar mee.

En ik ook, die zelfde avond weet ik het zeker.

Ik neem een schildpad, een kat is zo afgezaagd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *