Stoere jongens, ferme knapen ~ IngeborgBaumann.com

Ik heb natuurlijk bewezen de wijsheid wat betreft het manvolk nou niet bepaald in pacht te hebben. Mijn beste vriendje noemde me zelfs net nog naïef. Toch meen ik wat tips te kunnen geven aan stoere jongens en ferme knapen. En kan degene die vindt dat hij aan onderstaande voldoet contact met me opnemen?

Het is een feit. Vrouwen, de hetero dames dan, willen een vent. Geen watje. Gewoon een man die controle over zijn leven heeft.
Rugzakken, hoewel uitermate onaantrekkelijk, mogen maar ga er niet oeverloos over zitten zwetsen. Je zal er zelf ook wel wat in gestopt hebben. Verder is het absoluut not done om te gaan zitten jammeren over je ex, of zelfs exen. Al die klachten namelijk waar je het graag en uitgebreid over wil hebben, al die eigenschappen die je zo tegenstaan, een beetje van dat alles zullen wij ook wel hebben. We zijn namelijk gewoon een vrouw. En die zeuren soms, zitten voor oud lijk op de bank, hebben een boeddha in de vensterbank staan en strijken de kraag van je overhemd niet goed genoeg. Ook geven we je vast en zeker te weinig aandacht. Vergeet dan niet het aloude gezegde: ‘Gij zult ontvangen wat gij geeft’, of iets van die strekking.

Gruwelijke eigenschap van kerels is dat als je vraagt of je nog aantrekkelijk bent, ten overvloede want je zit dus op die bank met dat uitgezakte joggingpak aan ‘Ja hoor’ te antwoorden.  Om vervolgens de voorbijtrekkende dames op RTL 4 te becommentariëren met de tong op de schoenen. Heb je er dan een keertje werk van gemaakt en vraag je om op zijn minst een complimentje, dan zien jullie alleen die sleetse plek in je panty’s of dat je een corrigerende onderbroek aan hebt.

Wat dan weer verschrikkelijk sexy is; je financiële zaken op orde hebben. En dan bedoel ik niet je schaapjes op het droge maar gewoon dat je je post af en toe opent en behandelt. Controle dus. Anders namelijk moeten wij het doen en dan krijg we weer gezanik dat we te veel uitgeven. Wat überhaupt nergens op slaat want hebben de heren wel eens bedacht wat de prijsverhouding is tussen de nieuwste IPhone en een paar absoluut onmisbare schoenen?

Verder is het ook niet te pruimen als de heren commentaar geven, of zelfs denigrerend doen over ons werk. ‘Mijn vriendin heeft ook een baantje’, is jargon waar geen enkele vrouw prijs op stelt. Of erger nog: ‘Had je dat niet anders moeten doen dan’, als je loopt te klagen. Wij hebben ook nooit kritiek op je werk en geven alleen maar goede raad.

Mijn kinderen lezen dit ook en hebben aan een half woord genoeg. Dus besteed ik er nog minder woorden aan. Deze regel zal alleen voor single mannen gelden. Daar gaan we: de woorden ‘pas schoon dekbed’ en ‘handdoek’ nooit, maar dan ook nooit, in één en dezelfde zin gebruiken. Dan was je nog een keer, desnoods op de hand. Ik ga er verder niet op in. Het is te lust- en geestdodend. Degenen die deze niet vatten slaan de tip maar over en hoop ik nooit tegen te komen.

Humor is onmisbaar. Zonder humor, zeker boven de 50, ben je nergens. En dan heb ik het over grappige humor. Tikkie zelfspot. Geen spot naar ons toe, dat doen we namelijk zelf wel. En dan als laatste: Doe het niet mannen, niet janken en grienen alsjeblieft. Ik meen uit naam van veel vrouwen deze welgemeende raad te geven. Uitzonderingen kunnen gemaakt worden als je je pasgeboren kind voor het eerst ziet maar die is hopelijk al zo goed als volwassen.
Verder wil ik de hand over het hart strijken als het gaat om een nest jonge katjes of als je denkt aan de gehaktballen van je oma maar doe dat dan graag ergens waar wij het niet zien.

Ingeborg Baumann

2 thoughts on “Stoere jongens, ferme knapen

  1. Met een hoop dingen ben ik het eens, denk aan humor, of dat mannen niet denigrerend over hun partner moeten praten, maar waarom mogen mannen niet huilen? Waarom moet elke (hetero)man ‘mannelijk’ en ‘stoer’ zijn? Zowel als man en als feminist is dat gewoon belachelijk om te horen (oké, lezen).

  2. Ik vond dit echt te gek om te lezen, grinnikend heb ik het gedaan,alles komt aan bod tot de propere handdoek en dekbed aan toe , hahahaha een hele rugzak bagage vol …..Huilende mannen , hoeft voor mij ook niet maar misschien zijn het wel tranen van plezier of van geluk , bij mannen weet men het nooit zeker hé….#misdevindikleukknop !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *