Tips & tricks voor 50+dames die het leven serieus nemen ~ IngeborgBaumann.com

In verband met het overweldigend aantal reacties die ik mocht ontvangen naar aanleiding van de goede raadgevingen aan fifty-something vrouwen die ik een aantal maanden geleden op Facebook plaatste heb ik gemeend hier een vervolg op te moeten geven. Ik ben de beroerdste niet en geloof in het delen van verworven wijsheden, hoewel ik heb gemerkt dat  veel dames voortborduren op resultaten behaald in het verleden. En zoals de slogan zegt: die bieden geen garanties voor de toekomst.

Laten we beginnen met een item dat u al sinds uw twaalfde koestert, verslijt en te pas en te onpas aantrekt. De jeans, door sommigen nog oneerbiedig spijkerbroek genoemd. Er is geen kledingstuk dat zo meedogenloos uw leeftijd verraad. Grootste valkuil is het creëren van een zitvlak in plaats van twee billen. Billen zijn of waren rond en het zijn er twee, altijd. Doe dus geen onderbroek aan die deze twee tot ėėn massa laat samendrukken. Wat voor maat jeans u ook draagt. Ietsje te groot is zelfs aan te raden en koop er nooit een met als bijschrift ‘voor de vrouw’, of zelfs: ‘niet voor je dochter’, dat zijn per definitie seksloze pantalons en hebben niets met lekkere wijven te maken. En dat wilt u  natuurlijk heel stiekem wel zijn, toch?

Dit brengt het onderwerp automatisch op de legging. En daar over dit item hele wetenschappelijke verhandelingen zijn geschreven zeg ik alleen het volgende: Gewoon niet doen. Nooit onder een jurk of rok een legging. Als je benen niet toonbaar zijn dan toon je ze gewoon niet.  Trek dan een broek of een panty aan. Kleine uitzondering wil ik maken voor zo’n dik stretchbroekje, daar kunt u over nadenken. Dan geldt wel: zwart, zwart en zwart. Zandkleur natuurlijk niet, tenzij u een paard berijdt en dan bent u überhaupt de doelgroep van dit manifest niet.

Ik noem geen merken maar u kent ze allemaal wel. Van die vrolijke jurkjes, traditioneel gedragen met een spijkerjackje, “kijk mij eens hip zijn”, en een type cowboylaars dat ook zijn hoogtepunt al enige tijd geleden mocht beleven. Indien u zichzelf als meisje ziet, gewoon blijven dragen die meuk. Als u weet dat u een, weliswaar onwijs leuke, maar toch volwassen vrouw bent, hup in de zak van Max.

Goed: U bent hartstikke fashionable en dus bewust van het feit dat vintage hot is. (Deze hele zin is te googelen) Helaas wil dat niet zeggen dat u rücksichtslos uw oude jasjes, schoenen en rokken uit de kast kunt trekken. Daar bent u te oud voor, u zult het moeten doen met de nieuwe versie van de zoveelste jaren tachtig revival. Wat wel een absolute aanrader is, aannemende dat u zoals de meeste hoopvolle dames die spullen bewaard heeft, laat uw dochter heerlijk snuffelen in die kast. Haar dank zal alles wat u aan frustratie heeft ontwikkeld bij het lezen van deze raadgevingen goedmaken.

Zoekt u ook wat troost? Hoe fijn is het niet dat u eindelijk uit volle overtuiging parels kunt dragen? Dat u geen seconde meer wakker ligt van een rolletje hier en een kwabje daar? Heerlijk is ook om te weten dat uw schoenmaat niet is veranderd en dat u nooit genoeg tassen kunt hebben.

Dit gezegd hebbende trek ik mijn driekwart broek, witte sokken en wandelschoenen fluks uit de kast en ga eens lekker de natuur in, met rugzak! Maar die is te dragen hoor, dat weten mijn trouwe lezers inmiddels wel.

Ingeborg Baumann

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *