De kroeg

Ze ligt op de bovenverdieping van een café op een matras op de vloer en bedenkt dat een mens tevreden kan zijn met helemaal niets. Het kamertje waar ze in ligt is net een beetje gezelliger geworden door een nachtkastje van de kringloop en een van de vaste en alcohol verslaafde gasten van de kroeg heeft stangen en planken gemaakt voor haar kleding. Heel veel kleding, dat is haar grote hobby en nu ze geen geld meer heeft is de uitdaging om er fantastisch uit te zien met tweedehands spullen alleen maar groter geworden. Ze heeft wel heel veel pijn, de pijn in haar hart is het grootst en strijdt om meer aandacht dan de pijn in haar been. Ze is namelijk op het toppunt van haar wanhoop doorgeslagen en in een glas gevallen. Er zitten 30 hechtingen in haar dij en de wond is ook nog eens lelijk ontstoken. Maar ze gaat wel weer aan het werk zo goed en zo kwaad als het kan. Doodsbang dat ze dit baantje ook verliest. Haar verlies is al zo groot.

De ark

Ze ligt is een heus bed in een klein kamertje beneden in een woonark. De weg naar dit bed was een weg die ze met heel veel moeite, doorzettingsvermogen en hervonden dapperheid af heeft gelegd. Murw gemaakt door de niet aflatende stroom verwijten en vernederingen door de man waarvan ze na haar scheiding dacht dat het haar soulmate was. De man die haar op een voetstuk plaatste en haar daar weer wreed van af trok om haar vervolgens de grond in te boren. Ze woont niet alleen op die ark, ze heeft een huisbaas die ook worstelt met het leven. Zijn drie kinderen zijn eens per 14 dagen een afleiding die haar herinnert aan het fijne gezinsleven dat ze ooit had. Ze zal daar 2 jaar wonen, haar baantje in de catering afwisselend met datgene wat ze het liefst doen; schrijven.

De garage

Ze ligt op een bedbank in een omgebouwde garage. Dankbaar dat een vriendin haar deze oplossing bood. Ze is eenzaam, heel erg eenzaam. Haar kinderen ziet ze zelden hoewel het contact steeds weer wat beter wordt. Zij leven in voortdurende angst of het wel goed gaat met mams maar kunnen de situatie slecht aan en dat is logisch. In het begin van haar verblijf in de garage had ze een goede baan. Een baan bij een groot bedrijf als tekstschrijver. Maar het blijkt dat ze niet geschikt meer is om te werken in een team na zo lang haar eigen kloten gered te hebben en de grond in te geboord te zijn in haar talent. Dus nu is ze werkloos, voor de eerste keer in haar leven. Geen recht op financiële ondersteuning ook. De wanhoop slaat weer toe.

Het huis

Een vriend die ze kent van een datingsite en die natuurlijk totaal geen relatiemateriaal is hoewel ze best gek op hem is, grijpt in. Ook uit eigenbelang, de man zit zelf ook aan de grond en woont samen met zijn ex. Ze kunnen elkaar niet loslaten door de ellendige situatie waarin ook zij verkeren. Ze ligt in zijn bed, ze hebben het afwisselend best leuk of zo’n verschrikkelijke stress dat ze doorslaat. Tot hij iemand tegenkomt met meer geld, iemand die zijn dromen kan verwezenlijken.

Mijn huis

En nu ben ik al een tijdje thuis. Echt thuis.

1 thought on “Waar je bed staat is je thuis?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *