What makes a man ~ IngeborgBaumann.com

We hebben de zeiksnorren, potente kabouters, leugenachtige kunstenaars en geslachtsdelen sturende morons nu wel gehad. We hebben al tot aan vervelens toe gesproken over kleedgedrag en uiterlijkheden als borsthaar. Testosteronbommen en hun voor- en nadelen kennen we ook wel. Het wordt tijd dat we tot de kern van het verschijnsel man doordringen, het zijn net uien en de laagjes zijn nu wel afgepeld. Wat overblijft is de ziel. Diegenen die die ziel bedekken onder een laag ego, meer dan 90 procent dus, kunnen doorscrollen naar geleuter over Zwarte Piet of proberen bijdehand te doen tussen hun inspiratieloze werkzaamheden door. In de pauze. Met hun bammetjes.

Wat maakt een man?

Humor, humor en nog eens humor. Van de leuke soort. Dus niet dat ze voor de zekerheid LOL of hahaha achter alle geschreven uitingen zetten. Of dat ze je na elke in hun ogen reuzeleuke grol verwachtingsvol aankijken. Nee joh, ik lach niet om moppen. Ik lig niet in een deuk om hatelijkheidjes naar wie dan ook toe. Dat kan ik beter. Waar ik van over de grond rol zijn dat soort opmerkingen die niet grappig bedoeld zijn maar zo heerlijk je mond uit kunnen rollen. Gewoon onverwacht.
Zo heb ik gisteren de slappe lach gekregen van een meneer die zonder voorop gesteld plan zo verschrikkelijk leuk was. Ik ga de situatie even niet omschrijven want dan denkt weer een gedeelte onder jullie dat ik een op seks beluste del ben.

Woordgrapjes zijn altijd goed. Altijd. Dat kan niet iedereen en dat begrijp ik volkomen dus ze zijn niet noodzakelijk. Ondeugende geintjes, zo noemen ze dat hoewel ik dan altijd een kleuter voor me zie die de handjes in het stopcontact steekt, zijn eigenlijk nooit leuk. Relativerende grapjes tijdens de daad wel. Vind ik. Kunnen relativeren is trouwens helemaal een sexy eigenschap. Eigenlijk punt twee op dit lijstje.

Wat dan wel weer grappig is, niet lachwekkend maar gewoon lief leuk, is de onschuld waarmee mannen bekennen ergens geen verstand van te hebben. Onnoemelijk sexy zelfs. En dat geen verstand hebben van kan variëren van pakweg Louboutains tot de opzet van een marketingplan. Ik vind dat humor. Dat ze niet eigenwijs zijn. Dat ze je aankijken terwijl je ziet denken: waar heeft dat mens het over? Waar maakt ze zich in hemelsnaam druk over? Kan ik gewoon gaan doen waar ik goed in ben of moet ik luisteren? En dan toch proberen het laatste woord te hebben. Dan lach ik me rot.

Ik wil niet zo ver gaan dat ik beweer dat ik door uiterlijkheden als lengte en een lekkere kop op een, niet afgetraind want daar hou ik niet van en er moet absoluut haar op zitten, redelijk lijf heen kijk. Dat doe ik namelijk niet. Als ik het over mannen heb die eventueel in zijn voor vaste verkering dan he? Alle andere heren mogen er uit zien als de klokkenluider van de Notre Dame of hun haar bleken met waterstofperoxide. Oké dat laatste niet.

Ik zou bijna vergeten dat er nog iets is wat een man een man maakt. De kern van dit betoog eigenlijk.

Lachen om mijn grapjes. LOL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *