Zaterdagavond ~ IngeborgBaumann.com

Zenuwachtig is hij niet. Hij heeft voor spannender situaties gestaan en hij weet waar hij goed in is. Hij kent het kunstje. Hoewel een trucje aangeleerd kan worden. Het benaderen van vrouwen is een ander verhaal. Maar ook dat kan hij. Niet altijd want vaak zit hij onder een steen, maar vanavond kan hij het.

Twee afspraken maar liefst deze zaterdag. Eerst een rit naar het zaaltje van de plaatselijke duivenvereniging met de limo. De vader van een best lekker wijf die ook nog eens wat zou kunnen betekenen voor zijn bedrijf in limousineverhuur is jarig en dient in het zonnetje te worden gezet. Die vrouw is een makkie, dat zit wel gebakken. Veel heeft hij niet nodig, als er maar een klik is en ze hygiënisch zijn. En dan tussendoor even naar een dame die hij niet helemaal kan plaatsen maar die in ieder geval heel erg gevoelig is voor zijn aandacht en stroom appjes. Lijkt hem een eenzaam typetje maar wel een goede baan. Ze woont in een garage, heeft een parelketting om en zegt te schrijven. Maar goed, alles op een rijtje is een vrouw een vrouw en als het niets is, is hij zo weer weg.

Dus hij schikt zijn bedrijfskleding, appt de beide dames nog iets met veel schatje en lieverd in de tekst en stapt in zijn limousine. De eerste afspraak, de slanke blondine van zekere leeftijd, begroet hem als ware hij haar eigendom. Doodeng natuurlijk, als ze verliefd worden gaan ze beslag leggen. Maar ook daar heeft hij zijn woorden voor klaar liggen. ,,Ik sla dat stadium over schat. Verliefd is doof en blind zijn. Ik ga liever van lust naar liefde.’’ Dat werkt meestal wel.

Als het feest loopt en zijn taak even gedaan is gaat hij er vandoor naar de tweede vrouw. Een uur of twee heeft hij wel. Die worden dan ook prima benut. Het klikt redelijk, ze is schoon en begint zelf met zoenen. Dat is dan wel weer raar want ze weet niet dat hij gigolo en dan ook nog eens met een kinky specialiteit is. Wat wil ze trouwens überhaupt van hem? Die eerste zoekt verkering, dat is duidelijk. Probeerde hem al op de eerste date jaloers te maken. Wat absoluut niet in hem zit trouwens. Maar deze? Ze is verlegen, naïef en een beetje onzeker maar ook weer niet. Rare combinatie. Maar goed, als de wereld voorspelbaar was zat hij hier niet. En ze reageert op zijn aanrakingen zoals iedere andere vrouw dus dat zit wel goed.

De avond bleek het begin van een aantal verwikkelingen waar hij, noch de tweede dame enige benul van zou hebben. Er zit ook geen moraal in dit verhaal. Wat wel bleek is dat hij een inschattingsfout had gemaakt. De eerste dame was na zijn, latere, afwijzing vol woede en dat liet ze blijken ook. Zelfs de tweede vrouw moest dat ontgelden op een niet mis te verstande wijze. Jaloezie is een duivel. En die tweede? Die geeft om hem. Terwijl ze hem inmiddels kent. Weet wat hij doet, en dat die steen maar heel soms weg kan rollen. Ook dat is iets wat hij niet kan plaatsen. Zij ook niet trouwens. Het is iets waar hij ook geen trucjes voor kent. Dus is hij maar gewoon zichzelf. Lief en een beetje debiel en moeilijk en gewond. Net als zij.

Ingeborg Baumann

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *